Cand va fi inaugurata fabrica Daimler din Sebes

Marti, 11 Iunie 2013, ora 10:13
2634 citiri
Cand va fi inaugurata fabrica Daimler din Sebes

Investitia constructorului german Daimler de la Sebes va fi inaugurata pe 29 iulie, a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, care il insoteste pe premierul Victor Ponta in vizita din Germania.

Intr-o prima etapa, Daimler va avea 300 de angajati, cu posibilitatea extinderii locurilor de munca in urmatorii doi-trei ani.

Victor Ponta se va deplasa marti, in cea a doua zi a vizitei, la Stuttgart, capitala landului german Baden-Wurttemberg. El va merge la sediul Daimler, unde se va intalni cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului. De asemenea, premierul va vizita fabrica Daimler si se va intalni cu muncitorii romani de la fabrica Cugir, aflati la cursuri de perfectionare.

Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro in filiala sa din Romania, Star Transmission, pentru a servi segmentul de varf al cererii de cutii de viteze si componente ale sistemelor de transmisie ale Mercedes, se arata intr-un comunicat al ministrului Sova, din 28 mai.

Sova a semnat cu reprezentantii legali ai Daimler AG acordul investitional intre Guvern si constructorul german.

Potrivit comunicatului citat, Dan Sova a asigurat delegatia germana de faptul ca Guvernul, impreuna cu autoritatile locale, vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investitional, astfel incat compania germana sa aiba cele mai bune conditii pentru a-si desfasura si dezvolta investitia.

Constructorul auto german a anuntat in aprilie ca intentioneaza sa construiasca o uzina in Romania unde sa produca cutii de viteze pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz.

"Extinderea capacitatilor noastre de productie pentru a include noi locatii de asamblare de cutii de viteze este conceputa sa se adauge capacitatilor noastre existente. Obiectivul nostru este sa acoperim cererea mare a clientilor cu o si mai mare flexibilitate", a informat la vremea respectiva, intr-un comunicat, Andreas Renschler, membru in Consiliul de Administratie al Daimler.

Grupul german a luat decizia de a construi noi capacitati de productie in Romania deoarece nu mai putea extinde productia la Stuttgart. "Star Transmission a fost un partener de incredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Avand in vedere experienta noastra excelenta cu Star Transmission am preferat sa optam pentru extinderea capacitatilor noastre de acolo", a declarat directorul uzinei Mercedes de la Unterturkheim, Peter Schabert.

Subsidiara Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are in prezent aproximativ 800 de angajati. Daimler a subliniat ca angajatii din Romania vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Unterturkheim.

De asemenea, in functie de obtinerea sprijinului Guvernului roman, grupul Daimler a informat ca intentioneaza sa inceapa productia unei noi cutii de transmisii automate la Sebes, din 2016.

Citeste si:
Sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, discutată de Curtea Constituțională
Sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, discutată de Curtea Constituțională
Curtea Constituţională discută marţi, de la ora 10.00, sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură. Referitor la acest subiect, premierul Florin Cîţu a afirmat luni că, în cazul în...
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Sursa: AGERPRES