Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Olăroiu al Croației! Selecționerul echipei care a eliminat Brazilia a făcut carieră la arabi

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 20:21
2143 citiri
Olăroiu al Croației! Selecționerul echipei care a eliminat Brazilia a făcut carieră la arabi
Zlatko Dalic scrie istorie la naționala Croației FOTO facebook

Croația este pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal, fiind una dintre cele mai performante naționale din lume.

Rezultatele croaților sunt strâns legate de numele antrenorului Zlatko Dalic, cel care a preluat echipa în 2017, printr-o decizie îndelung contestată la vremea respectivă.

De ce? Pentru că Dalic era un antrenor care de opt ani activa în lumea arabă. Fost jucător decent în campionatul intern, dar fără nicio selecţie la naţională. Un fel de Olăroiu, dacă e să facem comparaţie cu România. Dalici făcuse minuni la arabi, în special la Al Ain, echipă pe care a preluat-o la un an după ce a fost antrenată de Oli. Românul a plecat în 2013, Dalici a venit în 2014. Înainte o pregătise pe Al Hilal, tot la un timp după Olăroiu.

De cum a fost numit la națională, Dalic a redresat Croația și a calificat-o pentru barajul CM 2018, unde a spulberat Grecia. Apoi, la Mondiale a ajuns până în finală. Acum este în semifinalele turneului final al CM 2022, după ce la Euro 2020 a fost în optimile competiției.

Zlatko Dalic are o super-echipă de secunzi, formată din foștii mari fotbaliști croați Olic, Ladic, Corluka și Mandzukic.

CV Zlatko Dalici

Data naşterii: 26 octombrie 1966

Locul naşterii: Livno (Bosnia)

A jucat la: Hajduk Split, Dinamo Vinkovci, Buducnost Titograd, Velez Mostar, Varteks

A antrenat: Varteks, Rijeka, Dinamo Tirana, Slaven Belupo, Al Faisaly, Al Hilal B, Al Hilal, Al Ain

Cine îl va înlocui pe Moruțan la națională. Un fost golgeter a dat verdictul
Cine îl va înlocui pe Moruțan la națională. Un fost golgeter a dat verdictul
Olimpiu Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile și va lipsi de pe teren aproximativ 6 luni, ceea ce-l face inapt pentru meciurile de la EURO. Mijlocașul ratează oportunitatea de...
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#dalic, #croatia, #antrenor arabi, #cariera, #nationala , #Campionatul mondial 2022