Vaduva lui Dan Adamescu scapa de arestul la domiciliu - va fi plasata sub control judiciar

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 20:01
3935 citiri
Vaduva lui Dan Adamescu scapa de arestul la domiciliu - va fi plasata sub control judiciar

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, joi, contestatia formulata de Carmen Adamescu si au inlocuit masura arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Procurorii o acuza pe Carmen Adamescu de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei.

Carmen Adamescu a fost prezenta, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, ea contestand masura arestului la domiciliu dispusa de Tribunalul Bucuresti. Anterior, ea fusese retinuta pentru 24 de ore. Procurorii o acuza pe Carmen Adamescu de delapidare.

"In fapt, in perioada octombrie 2004 - iulie 2017, in mod repretat, cu intentie si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in calitate de presedinte al consiliului de administratie si director general al persoanei vatamate 'U. S. C' S.A., inculpata Adamescu Carmen a insusit:

a) in favoarea a 4 societati comerciale controlate de aceasta, suma totala de 44.895.390,97 lei, prin incheierea cu aceste societati a unor contracte fictive, de natura a crea aparenta iesirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vatamate (contracte de management/consultanta in afaceri, contracte de prestari servicii, contracte de intermediere comerciala);

b) in interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directa in numerar din casieria persoanei vatamate, fie prin efectuarea unor plati din conturile bancare ale persoanei vatamate", arata procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

In acest sens, politistii, sub indrumarea procurorilor, au pus, joi, sechestru asigurator asupra a 16 bunuri imobile, in valoare totala de peste 41.000.000 de lei, in dosarul in care Carmen Adamescu este acuzata de delapidare.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca printre imobilele pe care a fost pus sechestru se afla Hotelul Rex din Mamaia, sase apartamente intr-un imobil, un teren in localitatea Ghimpati, un apartament in Poiana Brasov si o casa pe bulevardul Lascar Catargiu din Capitala.

De asemenea, au fost poprite sumele dintr-un cont bancar deschis de una dintre firme, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor celor patru societati.

Masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, avand in vedere prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii de delapidare, in cuantum total de aproximativ 47.944.000 lei.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...