Fiul lui Adamescu, eliberat pe cautiune la Londra: Ar putea fi extradat abia la toamna

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 13:36
5221 citiri
Fiul lui Adamescu, eliberat pe cautiune la Londra: Ar putea fi extradat abia la toamna

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cautiune din arest, instanta londoneza dispunand ca pe langa suma stabilita de platit, acesta sa poarte in permanenta pe picior bratara de localizare.

Alexander Adamescu, pe numele caruia fusese emis in lipsa un mandat de arestare, a fost identificat luni seara, la Londra, fiind preluat in custodia politiei britanice in vederea extradarii in Romania.

Judecatorul din Westminster Magistrates care a dispus eliberarea pe cautiune a lui Alexander Adamescu a stabilit o serie de conditii care trebuie respectate pana la finalizarea procedurii de extradare.

Astfel, Alexander Adamescu trebuie sa poarte in permanenta un dispozitiv de localizare montat pe picior, sa plateasca o garantie financiara si sa se prezinte de trei ori pe saptamana la o sectie de politie din Londra. De asemenea, autoritatile din Marea Britanie i-au retinut pasaportul, dar si pasapoartele membrilor sai de familie.

De asemenea, instanta a stabilit un termen intermediar pe 20 septembrie in care vor fi facute audieri preliminare, iar termenul pentru audierea completa si dezbaterea cererii de extradare va fi pe 23 septembrie.

Seful Politiei Romane, chestorul Bogdan Despescu, declara ca cetatenia germana a lui Alexander Adamescu nu ar trebui sa complice extradarea acestuia in Romania.

"Alexander Adamescu nu este cetatean roman si locuieste in Marea Britanie", a precizat marti Catalin Breazu, avocatul familiei Adamescu.

In 26 mai, instanta suprema a decis definitiv arestarea preventiva in lipsa a lui Alexander Adamescu, in dosarul in care este acuzat ca, impreuna cu tatal sau, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mita 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru solutii favorabile in dosare de insolventa.

In 27 mai, omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, de instanta suprema din Romania, la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Prin aceeasi sentinta au fost condamnati fostii judecatori Mircea Moldovan - la 12 ani si doua luni de inchisoare, Ion Stanciu - la trei ani si patru luni, Elena Roventa - la patru ani si sase luni, Ciprian-Sorin Viziru - la patru ani si patru luni de inchisoare, toti avand pedepse cu executare.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...