Condamnare record pentru judecatorul care a sarit gardul: 22 de ani de inchisoare. Adamescu, 4 ani si 4 luni

Luni, 02 Februarie 2015, ora 11:27
18274 citiri
Condamnare record pentru judecatorul care a sarit gardul: 22 de ani de inchisoare. Adamescu, 4 ani si 4 luni
Foto: Arhiva / Evenimentul Zilei

Judecatorul Mircea Moldovan (foto) a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la 22 de ani de inchisoare. In acelasi dosar, omul de afaceri Dan Adamescu a primit o pedeapsa de 4 ani si 4 luni de inchisoare.

Judecatorul a ramas in atentia opiniei publice dupa ce a sarit gardul vilei sale pentru a fugi de anchetatori. El a primit un spor de pedeapsa de 15 ani si 6 luni, avand in vedere multitudinea de infractiuni pe care le-a savarsit, informeaza B1TV.

In acelasi dosar au mai fost condamnati judecatorii Elena Roventa (foto) la cinci ani si zece luni, Sorin Viziru la cinci ani si Ion Stanciu la trei ani si opt luni.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Inalta Curte.

La ultimul termen, in urma cu doua saptamani, procurorii au cerut judecatorilor CAB pedepse peste media prevazuta de lege pentru oamenii de afaceri Dan Adamescu si Iosif Armas si pentru magistratii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, tinand cont de gravitatea faptelor comise de acestia, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa, in care sunt 20 de inculpati.

Procurorii DNA cer pedepse peste media prevazuta de lege in dosarul lui Dan Adamescu

In 24 iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august 2014, iar Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august 2014, dupa care cu totii au fost trimisi in arest la domiciliu.

Adamescu a fost acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii pentru a-si indeplini sau pentru a nu indeplini, ori pentru a intarzia diverse acte.

Adamescu este, printre altele, proprietarul companiei Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si a clubului de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Cine este Mircea Moldovan, judecatorul urmarit penal care a fugit de DNA

In mai 2014, cand politistii au venit la domiciliul sau pentru a-l aduce in fata procurorilor DNA, judecatorul Mircea Moldovan a sarit gardul si a fugit de oamenii legii, prezentandu-se ulterior in trening la sediul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Adamescu condamnat inchisoare, #Mircea Moldovan judecator condamnat , #stiri Dan Adamescu