Barna, dupa rezultatele exit-poll: Am dovedit ca oamenii obisnuiti pot lupta cu vechea clasa politica. Viitorul este al nostru!

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 21:22
6410 citiri
Barna, dupa rezultatele exit-poll: Am dovedit ca oamenii obisnuiti pot lupta cu vechea clasa politica. Viitorul este al nostru!
Foto: Arhiva Ziare.com

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la functia de presedinte al Romaniei, a comentat rezultatele sondajelor de tip exit-poll al alegerilor prezidentiale, care il claseaza pe pozitia a treia, cu 16,40% dintre voturi.

Barna se afla la sediul de campanie al Aliantei USR PLUS, alaturi de Dacian Ciolos si membri ai celor doua partide.

"Buna seara, am vazut rezultatele. Sunt rezultate care ne incurajeaza. Ramanem optimisti, pentru ca in acest moment inca se voteaza. Vreau sa multumesc diasporei ca a transmis mesajul de care Romania are nevoie. Este un record istoric fara precedent si ne da incredere si speranta. Mai este o ora de votat in Europa, doua ore in Marea Britanie si 7-8 ore de votat in Statele Unite. Sunt optimist in ce priveste rezultatele finale, pentru ca tendinta este de crestere.

Le multumesc tuturor celor care au iesit la vot, colegilor care au facut o campanie spectaculoasa. De fapt, singura campanie, pentru ca in strada nu s-a vazut decat candidatul USR - PLUS.

Exista in momentul de fata o sansa foarte mare ca aceasta modernizare a Romaniei sa se intample acum, si nu peste 5 ani.

Apelul meu catre colegii din sectiile de votare este sa fie atenti la numaratoarea voturilor. Sigur va fi o diferenta de cateva mii de voturi intr-o directie sau cealalta. De aceea este important sa fie numarate voturile bine. Nu este obligatoriu ca rezultatul final sa fie la fel ca exit-poll-urile.

Este o sansa mare pentru viitorul Romaniei si ce am dovedit noi in campanie este ca, da, oamenii obisnuiti se pot lupta cu vechea clasa politica. Viitorul este al nostru. Este bine ca s-a iesit atat de mult la vot, este un lucru care ne incurajeaza si pe care noi ne vom construi pasii urmatori", a declarat, intre altele, Dan Barna.

A vorbit si fostul premier Dacian Ciolos, care a spus ca dupa aceste rezultate, dar si cele de la europarlamentare, Alianta USR PLUS a devenit una dintre principalele forte politice din tara.

"Bravo, Dan! Rezultatul din seara asta si pe care il vom sti mai concret maine, dovedeste ca Alianta USR PLUS este una dintre principalele forte politice ale tarii, datorita dvs, care v-ati mobilizat si ati iesit la vot. Putem promite ca vom fi acolo la modernizarea Romaniei.

Nu suntem decat la jumatatea drumului cu aceste alegeri. Inca totul se joaca. Ce ati vazut aici, nu se ia in considerare votul din diaspora si nici ceea ce inca se voteaza.

Suntem convinsi ca cu ce am obtinut la europarlamentare si prezidentiale Alianta poate castiga anul viitor la alegerile locale si parlamentare si, cu siguranta, va fi cea care va aduce aerul de modernizare a Romaniei.

PSD... rezultatele din seara asta arata ca se duce spre istorie si sunt convins ca PLUS si USR au un destin comun, ca vor sti sa cosntruiasca acest destin comun, pe increderea acordata de cetateni.

Vreau sa ii multumesc lui Dan Barna pentru modul in care a facut campania, pentru prezenta printre oameni. Asta este ceea ce va propunem: dialog deschis, direct, concret (...) Vom invata din lectia pe care ne-ati oferit-o mobilizandu-va la vot in aceste zile", a declarat liderul PLUS.

Foto: Captura Facebook/ Dan Barna

Primele rezultate exit-poll au fost realizate de institutele acreditate de BEC - CURS si Avangarde, care si-au unit informatiile intr-un singur exit-poll, si IRES.

Exit-poll CURS Avangarde:

Klaus Iohannis - 39%

Viorica Dancila - 22,5%

Dan Barna - 16,40%

Mircea Diaconu - 7,90%

Theodor Paleologu - 6,10%

Kelemen Hunor - 3,90%

Catalin Ivan - 0,20%

Ninel Peia - 0,20%

Sebastian Popescu - 0,10%

John-Ion Banu 0,10%

Bogdan Stanoevici - 0,20%

Ramona Bruynseels - 1,90%

Viorel Catarama - 0,30%

Alexandru Cumpanasu - 1,20%

Exit-poll IRES:

Klaus Iohannis - 38,7%

Viorica Dancila - 22%

Dan Barna - 16,1%

Mircea Diaconu - 8,2%

Theodor Paleologu - 5,6%

Kelemen Hunor - 4,6%

Catalin Ivan - 0,2%

Ninel Peia - 0,3%

Sebastian Popescu - 0,2%

John-Ion Banu 0,1%

Bogdan Stanoevici - 0,3%

Ramona Bruynseels - 2%

Viorel Catarama - 0,4%

Alexandru Cumpanasu - 1,2%

Rezultatele din diaspora nu au fost luate in calcul.

Astazi romanii au fost chemati la urne pentru a-si alege presedintele tarii, sectiile fiind deschise in intervalul 07:00 - 21:00.

Vezi aici cum s-a desfasurat votul in tara.

Iata si cum s-a desfasurat ultima zi de vot pentru alegerile prezidentiale in strainatate.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dan Barna alegeri prezidentiale 2019, #alegeri prezidentiale 2019 , #candidat prezidentiale