Barna: Facem tot ce depinde de ficatul nostru ca Romania sa fie civilizata. Cetatean: Nu e nevoie de un candidat bun pe post de sac de box

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 15:55
6451 citiri
Barna: Facem tot ce depinde de ficatul nostru ca Romania sa fie civilizata. Cetatean: Nu e nevoie de un candidat bun pe post de sac de box
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Candidatul USR la alegerile prezidentiale Dan Barna a prezentat duminica, la Iasi, planurile sale pentru tara, spunand ca, alaturi de Dacian Ciolos si cei de la PLUS, va face tot ce tine de "ficatul" sau pentru ca tara sa fie modernizata si civilizata.

Metaforele liderului USR nu au fost insa pe placul tuturor. Un cetatean din public i-a spus ca referirile sale la "ficat" l-au facut sa se gandeasca la candidat ca la un sac de box, iar Romania nu are nevoie de cineva care e bun sa incaseze lovituri, ci de cineva care anticipeaza si ataca.

"Eu nu promit ca Romania va deveni Elvetia in 3 ani, 5 ani, dar pot sa va promit ca si eu, si colegii mei, si Dacian Ciolos, toti din alianta USR-PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca Romania sa inceapa sa fie tara aceea civilizata care se modernizeaza, care foloseste tehnologiile digitale, care pune documente pe Internet astfel incat sa nu trebuiasca sa mai mergi pe la ghisee decat in situatii exceptionale.

O tara in care antreprenorii sunt sustinuti de catre stat si sprijiniti sa isi infiinteze firme, sa poata sa demareze afacerile care au succes si nu sa fie urmariti doar ca si vaca de muls taxe sau ca potentiali evazionisti cum se intampla in momentul de fata", a spus Barna, citat de Mediafax.

Un barbat din public i-a spus, insa, liderului USR ca el e fost boxeur si ca pe el expresia folosita l-a dus cu gandul la faptul ca Barna e bun de sac de box.

"Sa ai un ficat bun inseamna sa fii rezistent la lovituri, sa fii bun pe sac de box", i-a spus barbatul, care a adaugat ca nu este nevoie de un candidat care sa fie bun pe post de sac de box, ci de un candidat care sa atace, deoarece "atacul este cea mai buna aparare".

Barna a incercat o reformulare, implicand si alte organe in metafora sa.

"Cand vorbeam de ficat ma refeream nu la incasat, ci la energie. Pentru ca ficatul e si furnizorul de energie al nostru. Si intr-adevar, pot sa reformulez la cererea publicului si sa completez: ficatul cu inima si mintea, pentru ca da, vom folosi tot ce tine de ficatul, mintea si inima noastra pentru a duce Romania in directia de modernizare prin care sa devina tara in care putem sa fim fericiti, aici la noi", a replicat Barna.

#Dan Barna Iasi sac box ficat , #candidat prezidentiale