Barna spune ca acordul politic USR-PNL este o anexa a programului de guvernare

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 12:37
3676 citiri
Barna spune ca acordul politic USR-PNL este o anexa a programului de guvernare
Foto: Arhiva Ziare.com

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidentiale din noiembrie, a declarat, vineri, ca USR nu renunta la principiile pe care le-a agreat cu premierul desemnat Ludovic Orban, iar conditiile propuse trebuie sa fie implementate in viitoarea guvernare.

Liderul USR a adaugat ca prevederile acordului politic pe care formatiunea il va semna cu liberalii este parte a programului de guvernare depus in Parlament, conform unui comunicat de presa al USR, citat de Agerpres.

"In ceea ce priveste programul de guvernare, USR nu renunta la principiile pe care le-a agreat in discutia cu premierul desemnat. Acordul politic pe care USR l-a semnat cu PNL este o anexa a programului de guvernare depus deja in Parlament.

Ii vom solicita premierului desemnat ca toate obiectivele sa fie puse in aplicare. Prevederile precum alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si legile justitiei sunt obiectivele Guvernului tocmai in baza acordului pe care il vom semna", a afirmat Dan Barna, care astazi se afla la Zalau, pentru a-si face cunoscut proiectul pentru presedintia Romaniei.

Deputatul USR Stelian Ion a precizat insa pentru Ziare.com ca acest acord politic nu a fost inca semnat intre cele doua formatiuni politice.

Premierul desemnat Ludovic Orban si-a prezentat joi dupa amiaza Cabinetul si a anuntat ca a depus programul de guvernare si lista ministrilor la Parlament, conform prevederilor constitutionale.

Lista finala de ministri ai Guvernului Orban

Vezi si:

#Dan Barna PNL acord, #Dan Barna conditii USR , #candidat prezidentiale