Dan Barna: Acum cinci ani eram un antreprenor care nu isi dorea sa faca politica. In 2014, am votat cu Iohannis

Vineri, 30 August 2019, ora 21:34
6115 citiri
Dan Barna: Acum cinci ani eram un antreprenor care nu isi dorea sa faca politica. In 2014, am votat cu Iohannis
Foto: Facebook Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, in conferinta de presa la Braila, ca perspectiva de a avea al doilea tur de scrutin la prezidentiale intre candidatul PNL si cel al aliantei USR-PLUS este una care arata ca Romania se insanatoseste. El a povestit ca, in urma cu cinci ani, era un anteprenor care nu voia sa faca politica si ca in 2014, a votat cu Klaus Iohannis la prezidentiale.

"Perspectiva de a avea un tur doi intre candidatul PNL si cel al USR-PLUS este una care arata ca Romania se insanatoseste. Adica ar fi un lucru excelent pentru noi, ca tara, sa sanctionam PSD-ul prin neprezenta in turul doi, pentru iresponsabilitatea cu care a transformat Romania in ultimii trei ani si aproape ne-a scos din Europa.

In momentul in care vom avea un tur doi intre presedintele actual, Iohannis, si eu, candidatul Aliantei USR-PLUS, romanii vor avea de ales intre doua optiuni de Romania. Este vorba despre o Romanie PNL, cu tot ce a insemnat si cu tot ceea ce stim deja, avem un mandat al presedintelui Iohannis, romanii pot sa analizeze si sa traga concluziile, si varianta USR-PLUS, varianta unei Romanii care trebuie sa se schimbe acum si nu peste cinci ani.

Eu imi propun sa fiu un presedinte implicat si prezent in viata comunitatii, cred foarte mult ca mesajul care vine de la varful statului, iar mesajul care vine de la presedinte da entuziasmul si increderea aceea de care vorbeau romanii", a declarat Barna.

Liderul USR a recunoscut ca in 2014 a votat la presedintia Romaniei cu Iohannis, fiind singura optiune "dezirabila" de atunci, dar a precizat ca acum romanii au de ales un om nou, care nu face parte dintr-o clasa politica ce a esuat.

"In 2014 a fost mai simplu, am votat cu optiunea dezirabila de atunci, am votat cu presedintele Iohannis. Acum este vorba ca doua milioane de oameni au optat la europarlamentare pentru o Romania moderna, o Romanie care vrea sa rupa legatura cu vechea clasa politica.

Diferenta ar fi acum intre o veche clasa politica, care incearca sa mai coafeze o realitate amara, in care jumatate din tineri vor sa plece din tara, si Alianta USR-PLUS, care este alternativa reala, compusa din oameni care nu au mai facut politica. Vechea clasa politica a esuat, a avut zeci de ocazii sa modernizeze Romania si nu a facut-o.

Romania are nevoie de energie, de competenta si de un suflu proaspat, exact de aceea candidez eu la presedintia tarii. Avem nevoie de un alt fel de a face politica. Suntem intr-o situatie dintr-aceea de schimbare de paradigma, cum a fost si in 1848, cum a fost si la Marea Unire, in care niste generatii trebuie sa isi asume schimbarea directiei in care merge statul", a spus Barna.

Dan Barna a mai spus ca in urma cu cinci ani era un antreprenor care "nu visa si nu isi dorea sa faca politica", dar ca a luat totul ca pe o provocare si pentru a schimba lucrurile, "pentru ca asa nu se mai poate".

"Eu acum cinci ani eram un antreprenor care nu visa si nu isi dorea sa faca politica. Eram un antreprenor in domeniul proiectelor europene, ajutam institutii si autoritati publice, ajutam statul sa absoarba fonduri europene pentru a ne dezvolta noi, ca tara.

Toata cariera mea politica din ultimii trei ani este o provocare. Nu avem experienta de om politic acum trei ani si am fost votat in Sibiu cu 24%, vorbesc de municipiu. Nu aveam experienta de lider politic si am devenit purtatorul de cuvant al USR, nu aveam experienta nici in gluma de presedinte de partid si am fost votat de colegii mei sa fiu presedinte da partid, in momentul in care USR era intr-un moment sensibil, prin plecarea presedintelui fondator.

Am preluat partidul la 5-6%, cat aveam in momentul acela, si astazi suntem intr-o alianta de 23%. Partidul avea 1.500 de membri si 50 filiale, astazi are 16.000 de membri si 600 de filiale. Practic, fiecare provocare pe care am avut-o in fata mi-am asumat-o si am onorat-o cu succes si cu performanta", a completat Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Dan Barna candidat prezidentiale, #Dan Barna cine este , #candidat prezidentiale