Dan Barna: Eu vreau sa cred ca, daca as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat

Joi, 08 August 2019, ora 10:15
11769 citiri
Dan Barna: Eu vreau sa cred ca, daca as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat
Foto: Arhiva Facebook/ Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seara, ca daca el ar fi fost presedintele Romaniei, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat, pentru ca acolo nu a fost vorba despre greseala unui om, ci despre o problema de sistem.

"Statul roman este pe o traiectorie de faliment functional", spune Barna, care adauga ca "nepotismul ordinar" a scufundat Romania.

In context, candidatul la presedintie al Aliantei 2020 USR PLUS a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis "reprezinta vechea clasa politica, care a adus Romania aici".

Liderul USR a fost intrebat, la TVR 1, de ce candideaza la presedintie si a spus ca Romania "chiar are nevoie de ceva in plus".

"Romania chiar are nevoie de ceva in plus, de ceva nou, ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani arata cat de jos a putut sa ajunga statul. Este cumva amarnic (...)

De 30 de ani, lucrurile au mers din ce in ce mai prost: sa inlocuim un profesionist cu o ruda, hai cu doua, hai cu trei, hai sa nu mai investim in formarea profesionala, ca se descurca ei, cat de greu o fi sa raspunzi la un telefon si, practic, in momentul in care tot sistemul se prabuseste, la un moment, moare cineva, cum s-a intamplat in cazul Alexandrei.

Despre asta este vorba: statul roman este in momentul de fata pe o traiectorie de faliment functional", a raspuns Dan Barna, care a completat ca "oamenii cauta disperati niste incredere si niste speranta".

Intrebat cum a vazut lucrurile de la Caracal, Barna a vorbit despre "revolta interioara".

"Statul nostru nu mai functioneaza, iar masurile trebuie sa fie sistemice, masurile presupun niste abordari prin care sa schimbam felul de a gandi. Oamenii nu mai au incredere in tara", a afirmat Dan Barna.

Intrebat ce ar fi fost diferit in aceste zile, daca el ar fi fost presedintele Romaniei, Barna a vorbit despre "o viteza mai mare de reactie, o convocare mai rapida a CSAT, o solicitare de date din primul moment".

"Presedintele Iohannis reprezinta vechea clasa politica. Este un om bun, este un om in regula, dar el face parte, in realitate, din vechea clasa politica care a adus Romania aici.

Pentru ca lucrurile astea nu s-au intamplat peste noapte, s-au degradat usor-usor si am ajuns in situatia care tine Romania cu sufletul la gura", a spus Barna.

Cand moderatorul a revenit cu intrebarea ce ar fi fost diferit in aceste zile daca el ar fi fost presedintele Romaniei, Dan Barna a spus: "Eu vreau sa cred ca daca eu as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat, pentru ca nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradari continue de ani de zile a ceea ce inseamna functionarea institutiilor statului pe standarde minime, adica asigurarea sigurantei cetateanului".

Liderul USR a afirmat ca "ignoranta si neglijenta genereaza efecte si ucid", iar "ce s-a intamplat in aceste zile, arata ca nepotismul ordinar a scufundat Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Barna drama Caracal, #Dan Barna presedintie , #candidat prezidentiale
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ăsta-i președintele pe care-l vreau, cel cu normă intreagă și nu
Poza cartophil
cartophil
rank 5