Dan Barna, moment de emotie extrema: Am fost dintre cei care asteptau telefonul de duminica dimineata (Video)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 10:08
8140 citiri
Dan Barna, moment de emotie extrema: Am fost dintre cei care asteptau telefonul de duminica dimineata (Video)
Foto: Ziare.com/Alexandru Nistor

Inteleg ce simt romanii din diaspora, de ce sunt atat de revoltati si, de aceea, spun ca nu mai putem continua ca tinerii sa plece si noi sa spunem: ghinion, e mai bine in alta tara pentru ca in Romania nu se pot face lucruri! Ba se pot face lucruri in Romania!, spune Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidentiale.

Citeste si urmareste interviul integral acordat de Dan Barna, in care spune ce fel de premier ar numi, daca ar fi presedinte si cum ar fi gestionat decizia CCR in ce o priveste pe Laura Codruta Kovesi.

Extrem de emotionat, Dan Barna a explicat pentru Ziare.com motivul pentru care intelege profund drama familiilor fracturate: "Tatal meu a muncit 14 ani in strainatate ca sa ne tina pe mine si fratii mei la scoala si facultate. Eu am fost dintre cei care asteptau telefonul de duminica dimineata. Si sunt sute de mii de familii in situatia asta."

Tocmai de aceea, spune Barna, e nevoie de un presedinte care sa dea mesajul pozitiv de incredere si speranta de care oamenii au nevoie. "In luna de calatorii prin tara, am intalnit oameni veniti acasa in vacanta sa-si vada parintii sau copiii lasati la bunici. Sub un sfert dintre ei mi-au spus ca au plecat pentru un salariu mai mare. Cei mai multi mi-au spus ca s-ar intoarce daca tara le-ar oferi incredere ca merge intr-o directe buna si ar vrea sa contribuie".

Dan Barna considera ca exact acesta trebuie sa fie rolul presedintelui: "El nu asfalteaza drumuri, nu repara canalizari si nu planteaza, decat in mod exceptional, arbori. El da mesajul de incredere care sa faca oamenii buni sa vrea sa faca lucruri. Putem sa le facem impreuna. Cred asta.

Refuz sa accept resemnarea in care sta Romania de 30 de ani: nu putem face nimic, totul e corupt si murdar, iar fericirea e in alta parte."

#Dan Barna candidat la prezidentiale , #candidat prezidentiale