Dan Barna: Rostul USR-PLUS este de a cere dreptul generatiei urmatoare de a se implica in salvarea Romaniei

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 22:07
3856 citiri
Dan Barna: Rostul USR-PLUS este de a cere dreptul generatiei urmatoare de a se implica in salvarea Romaniei
Foto: Facebook Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca rostul aliantei USR-PLUS este de a cere "dreptul generatiei urmatoare, care nu are nicio legatura nici cu comunismul, nici cu vechea clasa politica", de a se implica in salvarea Romaniei.

"Rostul USR-PLUS este sa cerem dreptul generatiei urmatoare, care nu are nicio legatura nici cu comunismul, nici cu vechea clasa politica. Cerem dreptul acestei generatii sa se implice in salvarea Romaniei, sa se implice politic in schimbarea felului in care se dezvolta aceasta tara. De aceea candidez (...) si voi continua drumurile prin toate judetele Romania, pentru a avea ocazia sa stau de vorba cu Romania reala asa cum este ea", a spus Dan Barna.

Acesta a sustinut ca plecarea tinerilor din Romania poate determina trecerea spre o etapa nedorita.

"Ideea ca plecam toti din tara nu este una pe care pot sa o accept. Mi-ar fi fost foarte usor si mie, si multora dintre colegii din USR si PLUS, sa plecam. Dar daca plecam sau daca ne dam batuti si nu facem nimic, nu putem astepta ca cei care traiesc astazi, copiii, si cei care vor veni sa gaseasca ceva in aceasta tara. Daca nu schimbam lucrurile si nu oprim aceasta migratie, vom ramane o tara saraca, o tara pustie, fara viitor. Daca iti pleaca tinerii, nu ai viitor, indiferent ce masuri economice si imprumuturi iei ca sa platesti pensii si salarii.

Din aceasta perspectiva, obiectivul Aliantei USR-PLUS nu e doar sa castigam aceste alegeri pentru Presedintia Romaniei, obiectivul este sa castigam si alegerile locale. Obiectivul este sa dam in Baia Mare un primar USR-PLUS, sa dam in marile orase din Romania primari. Obiectivul este sa dam Romaniei o guvernare si nu doar in marile orase, ci si-n orasele mici si comune, cat mai multe. Obiectivul este sa dam Romaniei o guvernare cu oameni onesti, competenti. Romania nu e o tara saraca", a declarat Dan Barna.

Romania trebuie sa devina o tara din care tinerii sa nu si mai doreasca sa plece

Candidatul Aliantei USR -Plus a precizat ca rolul presedintelui sta in puterea de mobilizare a mesajului.

"Un presedinte are puterea mesajului. Un presedinte poate sa dea aceste mesaje. Imi propun sa fiu genul de presedinte activ, genul de presedinte implicat si prezent. Eu pot sa fiu un presedinte full-time! (...) Pentru ca romanii sunt intrucatva oameni emotionali, romanii au nevoie de mesaje, de mesaje de incredere pe care sa-si construiasca propria incredere. Presedintele Romaniei, poate sa faca asta! Prioritatile mandatului meu sunt foarte clare: Romania trebuie sa devina o tara din care tinerii sa nu si mai doreasca sa plece, iar romanii care au plecat si vor sa revina trebuie sa se simta bineveniti", a declarat Dan Barna.

Daca incepem sa facem lucrari de infrastructura, incepem sa ne dezvoltam

Acesta a mentionat ca dezvoltarea infrastructurii inseamna noi locuri de munca.

"Demararea proiectelor de infrastructura, e timpul sa facem acele autostrazi, despre care vorbim de 30 de ani, si le facem pe bucatele cu pipeta, pentru ca lucrari mari de infrastructura creeaza niste mii de locuri de munca si dezvolta toata economia unei regiuni pe unde trece respectiva autostrada. Daca incepem sa facem lucrari de infrastructura, incepem sa ne dezvoltam (...) Romania nu are o problema de finantare, Romania are o problema de credibilitate. Pentru fondurile de investitii, Romania e atractiva daca pot avea incredere in ea, daca e parolista. Capitalul romanesc trebuie sa fie sprijinit, dar mai ales respectat de catre stat", a spus Dan Barna.

In cursul zilei de miercuri, candidatul Aliantei USR-PLUS s-a mai aflat in judetul Satu Mare, iar in cursul dupa-amiezii a vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet si Caminul de Batrani din orasul Baia Sprie, iar in municipiul Baia Mare a participat alaturi de simpatizanti la campania de strangere a semnaturilor pentru inscrierea candidaturii sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Barna dezvoltare Romania, #Dan Barna implicare presedinte , #candidat prezidentiale