DNA ancheteaza dezvaluirile Rise Project despre Dan Barna. Liderul USR nu e vizat direct acum (Surse)

Luni, 21 Octombrie 2019, ora 20:13
7175 citiri
DNA ancheteaza dezvaluirile Rise Project despre Dan Barna. Liderul USR nu e vizat direct acum (Surse)
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

O ancheta ce vizeaza mai multe proiecte care apar in materialul jurnalistilor de la Rise Project despre Dan Barna a fost deschisa de procurorii DNA.

Potrivit unor surse judiciare consultate de Ziare.com, dosarul a fost deschis in rem, deci la acest moment sunt investigate doar faptele, nu persoane.

DNA a mai investigat in trecut un proiect derulat in Alba, la care fosta firma a lui Dan Barna a asigurat consultanta. Acel dosar a fost insa clasat.

Dupa ancheta publicata de Rise Project, DNA s-a autosesizat.

Intrebat de jurnalisti luni seara, dupa ce informatia a aparut in presa, Dan Barna a spus ca el nu a fost informat de aceasta ancheta, dar ca saluta initiativa procurorilor DNA. Candidatul USR la prezidentiale nici nu va fi instiintat de DNA, pentru ca ancheta este in rem.

"Daca au inceput verificarile, este foarte bine. Chiar am solicitat DNA sa faca verificari. Pana la momentul acesta, nu am primit nimic. Daca ma cheama, nu vad nicio problema", a afirmat Barna, citat de Agerpres.

Amintim insa ca Barna a fost chiar cel care a cerut ca DNA sa se ocupe de ancheta, dupa ce s-a autosesizat si Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda (DLAF). Barna a zis ca in DNA are incredere, in comparatie cu DLAF, organism despre care afirma ca e controlat de PSD si Viorica Dancila, contracandidata sa.

Rise Project a publicat, saptamana trecuta, un amplu articol in care sunt dezvaluite mai multe nereguli si probleme din activitatea lui Dan Barna de consultant pe fonduri europene.

Barna a criticat modul in care jurnalistii si-au construit ancheta, faptul ca nu au sunat toate partile implicate, si spune ca doar au fost folositi de cineva care vrea sa-l atace politic, pe principiul enuntat de el "gasete pe cineva credibil ca sa vorbeasca de rau".

El a insistat ca tocmai activitatea sa profesionala l-a pus in lumina de a fi curtat sa intre in politica si, cand a decis sa faca pasul, a renuntat la afaceri, pentru a nu exista interpretari ca foloseste influenta politica pentru profit.

Citeste AICI toata ancheta jurnalistilor de la Rise Project: Adevarul despre Dan Barna

#Dan Barna ancheta DNA Rise Project , #candidat prezidentiale