Un iesean catre Barna: Intrati la guvernare, noi am sperat. Sunteti prea fricos! Liderul USR: Nu vreau sa intru la misto la guvernare

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 17:26
9509 citiri
Un iesean catre Barna: Intrati la guvernare, noi am sperat. Sunteti prea fricos! Liderul USR: Nu vreau sa intru la misto la guvernare
Foto: Eduard Vinatoru/Mediafax/Hepta.ro

Liderul USR, Dan Barna, a fost interpelat, duminica, de catre un iesean, care i-a spus ca este fricos si ca refuza sa intre la guvernare din ratiuni strict electorale.

Inainte de inceperea unui eveniment electoral, la Iasi, al aliantei USR-PLUS, un barbat care a participat constant in ultimii ani la protestele de strada organizate in oras i-a cerut lui Dan Barna ca USR sa intre la guvernare alaturi de PNL.

"Am 30 de ani de proteste in strada, m-am saturat. Intrati la guvernare, domnule Barna", i-a spus barbatul.

Dan Barna a replicat ca USR poate intra la guvernare, insa din a doua zi toate legile propuse sunt respinse in Parlament.

"A doua zi dupa ce intru ce fac? Fac niste legi si se resping. Si un an de zile dumneavoastra o sa ziceti sunteti la guvernare, de ce nu ati facut. O sa ma credeti ca din cauza Parlamentului nu s-a putut?", a spus Barna.

"Eu din momentul ala va cred, ca ati incercat. Dar acum de ce nu vreti? Intrati la guvernare, noi am sperat. Noi, oamenii de pe strada, vrem in Parlament luptatori pentru poporul roman. Cand vom conta pentru dumneavoastra, domnule Barna?", a replicat barbatul.

Dan Barna a raspuns: "Acuma contati, ca eu nu vreau sa intru la misto la guvernare ca sa nu fac lucruri".

Dialogul a continuat, ieseanul spunandu-i liderului USR ca este "prea fricos".

"Dumneavoastra ati facut niste calcule, ca daca obtin procentul ala e bine, daca nu-l obtin... Ati votat motiunea, nu-i corect ce faceti acum. Eu am toata stima, v-am sustinut, n-am nimic nici cu USR, nici cu PLUS, dar sunteti prea fricos pentru politica", a spus el.

Dan Barna a precizat ca refuza sa-l minta si ca isi asuma ca interlocutorul sa se supere pe el.

"Mai mare credibilitate aveti daca ati incercat, decat sa nu intrati. Am stat in strada, am luptat si am crezut ca veti veni cu un suflu nou in politica. Nu-i lasati doar pe cei de la PNL, intrati alaturi de ei. Riscati, domnule Barna", i-a spus ieseanul liderului USR.

"La loto, daca nu cumperi bilet, risti?", l-a intrebat Barna.

"Daca ar fi, imi dau viata pentru tara mea. Dumneavoastra de ce nu va riscati cariera de politician? Nu-i corect ce faceti, nu-i corect", a spus ieseanul.

Dialogul a durat timp de cateva minute, dupa care liderii USR Iasi au intervenit, oprind discutia, pentru ca se intarzia inceperea evenimentului electoral de la Iasi.

La actiunea USR-PLUS de la Iasi au participat cateva sute de oameni, alaturi de Dan Barna fiind prezent si Dacian Ciolos, dar si alti lideri ai celor doua partide.

#Dan Barna Iasi intrare guvernare , #candidat prezidentiale