Dan Barna, despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului: „Vom încerca, dar să fim realiști”

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 18:24
2087 citiri
Dan Barna, despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului: „Vom încerca, dar să fim realiști”
Vicepreședintele USR Dan Barna nu crede în șansele unei moțiuni de cenzură FOTO Facebook / Dan Barna

Vicepreședintele USR Dan Barna a explicat sâmbătă, 3 septembrie, că în acest moment partidul din care face parte nu poate depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului doarece nu poate aduna voturile necesare.

”Moţiune de cenzură... o să vedem de-a lungul sesiunii, probabil că o moţiune vom depune. La momentul ăsta suntem realişti, nu există voturile pentru o moţiune de cenzură, adică nu e foarte aproape. Este un instrument parlamentar, vom încerca să îl folosim, dar suntem realişti”, a precizat Dan Barna.

În ceea ce priveşte moţiunea simplă pe energie, depusă de USR în Parlament şi care va fi dezbătută săptămâna viitoare, Barna a spus că are toate şansele să treacă, având în vedere că social-democraţii îl declară responsabil pe Virgil Popescu pentru că nu s-au făcut investiţii în domeniu.

”Dacă ne uităm la declaraţiile celor de la PSD care spun de fiecare dată când au un microfon în faţă că Virgil Popescu este responsabil într-o mare măsură pentru faptul că nu s-au făcut investiţii, Mintia este un exemplu foarte bun, că nu s-au făcut investiţii în energie şi că sistemul nu s-a adaptat la această criză previzibilă, această moţiune are toate şansele să treacă pentru că da, PSD are şansa să voteze această moţiune şi să aducă coaliţia de guvernare, să pună un ministru competent căruia chiar să îi pese, dincolo de micile combinaţii pe care domnul Popescu le-a făcut în toţi aceşti an”, a declarat Dan Barna.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că pentru susţinerea moţiunii USR se bazează pe orice vot, deşi o astfel de moţiune nu dă jos un ministru.

”Deci da, noi considerăm că este o şansă reală, democratică în Parlament, PSD poate să confirme şi să susţină această moţiune. Ştiţi foarte bine că o moţiune nu dă jos un ministru, dar în momentul de faţă, dacă un ministru precum Virgil Popescu, care a dus România la coada eficienţei energetice, repet, o ţară care are resurse, nu vorbim de o ţară care este dependentă total de gazul din Rusia sau din altă parte, Virgil Popescu a reuşit să ne aducă să avem mai multe zile cea mai scumpă energie din Europa, or asta spune foarte multe, nu ştiu dacă e doar incompetenţă, s-ar putea să fie şi rea-credinţă sau alt tip de interese. Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înţelege că dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei şi asupra societăţii va fi unul dramatic”, a mai spus Barna.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Reacția lui Ciolacu după ce USR şi Forţa Dreptei au sesizat CCR pe măsurile fiscale: ”E dreptul lor”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este dreptul Opoziţiei să formuleze sesizări la Curtea Constituţională, referindu-se la sesizarea USR şi partidului Forţa Dreptei asupra legii privind...
#Dan Barna, #USR, #motiune de cenzura, #vicepresedinte usr , #stiri Dan Barna