Barna, dupa exit poll: Rezultatul alegerilor spune un lucru clar: nu se va face reforma in Romania fara USR-PLUS

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 21:39
2985 citiri
Barna, dupa exit poll: Rezultatul alegerilor spune un lucru clar: nu se va face reforma in Romania fara USR-PLUS
Dan Barna FOTO Facebook

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminica, 6 decembrie, transmite ca "nu se va putea face reforma in Romania fara USR-PLUS", a declarat copresedintele aliantei, Dan Barna, dupa anuntarea exit-poll-urilor.

Barna a apreciat ca rezultatul este unul "istoric".

"Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reforma in Romania fara USR-PLUS. In momentul de fata, acest rezultat - cat va fi el, 18, 19, 20% - asaza USR-PLUS ca forta reformatoare pentru urmatorii ani ai Romaniei", a spus el.

PSD a obtinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminica, iar la Camera Deputatilor - 30,5%, PNL a obtinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputatilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00. Pe locul al treilea se situeaza Alianta USR-PLUS, care a obtinut 16,4% la Senat si 15,9% la Camera Deputatilor.

Peste 5,6 milioane de romani au votat duminica, 6 noiembrie, pana la ora 20:00, cu o ora inaintea inchiderii sectiilor de votare, ceea ce inseamna o prezenta de 31,11%. Cei mai numerosi sunt votantii din categoria de varsta 45 - 64 de ani, urmati de cei de peste 65 de ani. Cea mai slaba prezenta se inregistreaza la categoria 18 - 24 de ani.

Peste 18 milioane de alegatori au fost asteptati duminica la urne in cele peste 18.000 de sectii organizate in tara pentru a-si alege reprezentantii in noul Legislativ. Romanii sunt chemati la urne pentru a alege 136 de senatori si 329 de deputati, pozitii la care aspira 7.136 de candidati - 4.659 la Camera Deputatilor si 2.477 la Senat.

Rezultate sondaje

Exit poll-ul institutului Sociopol pentru alegerile locale din 2020 prezentat de Romania TV la finalul alegerilor parlamentare 2020 arata ca PNL si PSD sunt la egalitate. USR-PLUS ar avea aproximativ 16%, iar AUR si Pro Romania intra in Parlament.

Rezultatele sondajelor de opinie efectuate in cursul zilei de duminica, 6 decembrie, de operatorii institutului de sondare CURS-Avangarde preconizeaza urmatoarele rezultate la alegerile parlamentare 2020.

PSD - 30,5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15,9%

UDMR - 5,7%

AUR - 5,3%

PMP - 5%

Pro Romania - 5%.

EXIT-POLL SOCIOPOL: PNL si PSD - 28%. Cat au obtinut USR-PLUS, AUR si Pro Romania

Alegeri parlamentare 2020: Doar 31,11% dintre alegatori au votat pana la ora 20.00. Cea mai slaba prezenta se inregistreaza la categoria 18-24 de ani

Alegeri Parlamentare 2020. Orban: Urmatorul Parlament trebuie sa fie reprezentativ pentru sectiuni cat mai largi din societate

Alegeri parlamentare 2020. Ludovic Orban: "Nu va uitati la cei care v-au spus sa nu mergeti la vot. Mergeti cu incredere la vot!"

Cum ar functiona guvernarea PNL-USRPLUS, in viziunea lui Ludovic Orban. Conditia pusa de liderul liberal

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Dan Barna, #alegeri parlamentare 2020, #exit poll, #usr plus , #stiri Dan Barna