Dan Barna: „Nu este vorba despre o alianţă, nici cu PSD, nici cu AUR. Este o moţiune de cenzură prin care premierul este trimis acasă”

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 18:37
3684 citiri
Dan Barna: „Nu este vorba despre o alianţă, nici cu PSD, nici cu AUR. Este o moţiune de cenzură prin care premierul este trimis acasă”
Dan Barna explică motivele moțiunii alături de AUR FOTO Hepta

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi, 2 septembrie, că formațiunea pe care o conduce nu a intrat în nicio alianță cu AUR sau PSD. El a subliniat că USRPLUS susține o moțiune „prin care premierul Cîțu este trimis acasă”.

Prezent la plecarea fostului ministru al Justiţiei de la minister, Dan Barna a precizat că USRPLUS urmează să aibă o altă şedinţă pentru a stabili modul în care va merge mai departe, în contextul în care partidul susţine că va vota o moţiune de cenzură în cazul în care premierul nu-şi dă demisia.

Nu este vorba despre o alianţă nici cu PSD, nici cu AUR, este vorba despre o moţiune de cenzură prin care premierul este trimis acasă pentru că nu are competenţa profesională şi morală să conducă un Guvern”, a declarat vicepremierul.

El a reiterat faptul că partidul pe care îl conduce va depune moţiune de cenzură. „A fost o decizie în unanimitate a BPN al USRPLUS prin care premierul nu mai are sprijin politic, este o decizie ireversibilă, în zilele următoare vom depune o moţiune de cenzură”, a mai declarat el.

Vicepremierul mai spune că partidul pe care îl conduce speră ca cei din PNL să propună un om serios şi competent. „Sperăm ca acest premier să devină un premier în istorie pentru că această Coaliţie de Guvernare poate să continue şi ne aşteptăm ca partenerii de la PNL să propună un om serios, un om competent, care are pur şi simplu proprietatea şi valoareea propriului cuvânt pentru că acesta a fost de fapt problema de fond de mai multe luni de zile”, a mai completat el.

Stelian Ion: „Florin Cîțu are un mic respect pentru lege”

Ministrul demis al Justiției Stelian Ion a declarat joi seară că pleacă de la minister cu fruntea sus și explică faptul că demiterea sa a avut și un alt substrat, care nu este atât de evident și care privește numirea procurorilor de rang înalt.

„Plec cu fruntea sus. Blocarea proiectului SIIJ în parlament e opera UDMR și a neimplicării a altor lideri politici. Deși Florin Cîțu spune că s-a implicat, din punctul meu de vedere e departe de adevăr.

Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate, au fost doar pretexte. Lucrurile s-au deslușit în perioada următoare. S-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la ministerul Justiției. Dincolo de faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltarea României.

Având substrat mai de grabă numirea procurorilor de rang înalt, o miză înaltă pentru unii. Din păcate Florin Cîțu nu este un partener loial, nu e un lider care să unească, care să țină coaliția aproape. Nu merge pe prioritățile din programul de guvernare, nu respectă partenerii de guvernare, nu respectă cuvântul dat, are un respect mic pentru lege.

În zilele următoare vom da toate explicațiile. Cert este că Florin Cîțu trebuie să plece. Așa nu mai poate continua această coaliție”, a declarat Stelian Ion joi seară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dan Barna USR, #motiune, #Florin Citu premier, #stelian ion , #stiri Dan Barna