Cum au ajuns USR și UDMR să se coalizeze împotriva lui Cîțu

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 18:10
4987 citiri
Cum au ajuns USR și UDMR să se coalizeze împotriva lui Cîțu

Vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor au susținut în coaliție ca personalul medical să fie vaccinat obligatoriu, iar românii vaccinați să fie răsplătiți într-un fel de guvern, spre deosebire de persoanele care nu vor să se vaccineze. Premierul Florin Cîțu s-a opus categoric, susțin surse politice pentru ziare.com.

Ședința coaliției din această săptămâna a dus la formarea unui tandem neașteptat: USR PLUS - UDMR. Ambele formațiuni au susținut trei lucuri importante:

1. Medicii să fie vaccinați obligatoriu, pentru a preveni un nou colaps al sistemului medical în cazul - foarte probabil- în care România va fi lovită de valul 4 al pandemiei.

2. Românii vaccinați să aibă mai multe drepturi decât cei nevaccinați - Dan Barna a propus ca persoanele nevaccinate să nu poată merge în Weekend la mall. Prin urmare, mulți ar alege să se vaccineze doar pentru a merge în Weekend la shopping, potrivit lui Dan Barna.

3.Guvernul să organizeze tombole cu premii, mai ales în mediul rural, pentru a resuscita campania de vaccinare. În acest sens, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avertizat că valul patru este iminent și va face ravagii dacă vaccinarea nu va fi accelerată, susțin sursele citate.

Premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la ședința coaliției, pentru a evita întâlnirea cu Ludovic Orban, însă de la guvern le-a transmis liderilor USR și UDMR că respinge, de principiu, toate cele trei puncte. Ar fi de acord doar cu tombola, cu condiția să implice costuri reduse, susțin sursele citate.

Nici Ludovic Orban nu a fost de acord cu vaccinarea obligatorie a medicilor și cu diferențierea între vaccinați și nevaccinați.

Citeste si:
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: Ziare.com