USR promite o alternativă de dreapta. Barna: ”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban”

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 21:55
2357 citiri
USR promite o alternativă de dreapta. Barna: ”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban”
Dan Barna, fost președinte al USR FOTO Facebook/ Dan Barna

Fostul lider al USR Dan Barna a declarat miercuri, 24 noiembrie, că USR vrea să construiască o platformă mai largă de dreapta, care să coaguleze valorile liberale. Primii aliați ar putea fi parlamentarii care au demisionat recent din PNL, a subliniat acesta.

”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban, deocamdată nu este un partid acolo, vom vedea cum va evolua situaţia. Vom vedea ce se va întâmpla, şi cu acele voci, deocamdată discrete, care recunosc că partidul este făcut franjuri şi au o problemă mare de legitimitate”, a spus Barna miercuri seară, la Profit TV.

Fostul lider al USR a precizat că, în acest moment, bazinul dreptei este destul de limitat și că sunt discuţii cu ”voci din PNL, deocamdată discrete, care spun că partidul este franjuri şi că are o mare problemă de legitimitate”.

”Ideea noastră este că să construim o alternativă pe partea dreaptă, mai largă decât strict USR, unde cei care văd că România se poate dezvolta pe ceva ce înseamnă valori liberale să găsească un punct de coagulare”, a adăugat Barna.

Întrebat cum ar putea să se numească această platformă, deputatul USR a răspuns: ”Vom vedea vehiculul. Vom vedea dacă instrumentul tehnic este primirea în partid, probabil unii vor decide să vină în USR, sau vor fi oameni care vor dori să se alăture acestui proiect alternativ de dreapta, mai larg, nu doar al partidului nostru.”

Conflictul cu Iohannis: ”Prefer să cred că este un plan decât să cred că este doar o răzbunare meschină pentru ca să dovedească ceva”

Despre cele trei luni de criză politică declanşată după ieşirea USR de la guvernare, Barna a spus că imaginea este ca atunci când urmăreşti un film, iar la final să descoperi că personajul care îl credeai pozitiv era exact cel negativ din spatele complotului.

Preşedintele Iohannis a dovedit, din păcate... ştiţi filmele în care urmăreşti până la sfârşit acţiunea şi, la final, descoperi că personajul care îl creadeai pozitiv era exact cel negativ din spatele complotului? Asta se întâmplă în acest moment în România”, a comentat fostul lider al USR perioada de criză politică.

El a arătat că ”românii au văzut că preşedintele în care au avut foarte multă încredere era un om care nu dorea decât să dea încă o şansă şi încă o şansă celor de la PSD” şi a precizat că decizia coaliţiei cu PSD nu a fost deciza PNL, ci a preşedintelui.

Întrebat dacă preşedintele a vrut să dea o lecţie celor de la USR, Dan Barna a spus: ”Prefer să cred că este un plan decât să cred că este doar o răzbunare meschină pentru ca să dovedească ceva. Nu vom şti niciodată. La momentul ăsta, dacă toată această criză, aceste trei luni de aruncare în disperare a României se bazează doar pe ambiţia preşedintelui de a se răzbuna pe USR însemnnă că am fost total neinspiraţi în alegerile pe care le-am făcut”, a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
#USR, #Dan Barna, #alternativa de dreapta, #PNL, #Ludovic Orban, #presedintele klaus iohannis, #conflict usr iohannis , #stiri Dan Barna