Avertismentul lui Barna pentru Orban: Daca vom da sansa PSD sa-si revina, ne batem joc de cei trei ani si jumatate in care cetatenii au stat in strada

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 16:03
4195 citiri
Avertismentul lui Barna pentru Orban: Daca vom da sansa PSD sa-si revina, ne batem joc de cei trei ani si jumatate in care cetatenii au stat in strada

Presedintele USR, Dan Barna, a afirmat, in discursul tinut in sedinta de investire a Guvernului, ca votul USR "nu e o garantie" ca parlamentarii acestei formatiuni politice vor ramane "nepasatori la eventualele derapaje care ar putea sa se intample".

"Provocarea alegerilor anticipate ramane o tema importanta. Daca vom da din nou sansa PSD ca intr-un an de zile sa-si revina si sa conteze din nou in jocul guvernarii, va fi ca si cum ne batem joc de cei trei ani si jumatate in care cetatenii au stat in strada", a spus Barna.

"Ne asteptam ca masurile pe care le-am agreat si asupra carora am semnat in acordul politic sa devina obiective clare si asumate de guvernul dvs. pentru ca Romania are nevoie de multe reforme si suntem intr-o situatie foarte delicata si intr-adevar sunteti in fata unei mari provocari, pentru ca pornim cu o majoritate care exista (..) si pornim sa reparam Romania, in urma unei guvernari, este greu de spus daca a existat in istoria noastra de la Cuza incoace o guvernare mai incompetenta decat ceea ce am avut.

Sper ca e ultima zi a Guvernului Dancila si sunt ultimele ramasite ale unei guvernari PSD Dragnea, care aproape a scos Romania din Europa", a afirmat Dan Barna.

Acesta a criticat PSD pentru ca a promis ca va transforma Romania "intr-un rai al performantei", fara a realiza decat foarte putin din ceea ce a promis.

"Am vazut in zilele acestea un spectacol grotesc in care oameni onesti, care din propriii resurse construiesc un spital pentru copii bolnavi, au fost batjocoriti de reprezentantii PSD si ai acestei guvernari de care astazi cu totii avem sansa istorica sa scapam si este un merit comun al Opozitiei", a mai spus liderul USR.

Pe de alta parte, Barna a acuzat decizia de a adopta legea recursului compensatoriu prin care PSD "a scos in strada mii de persoane violente" pentru "o mana de persoane cu probleme de coruptie".

"Toate acestea arata cat de important este ca acest guvern sa obtina astazi investitura si sa putem merge mai departe. (...) Provocarea alegerilor anticipate ramane insa o tema importanta dupa ce vom avea alegerile prezidentiale si dupa ce vom avea un buget pentru ca, altfel, daca vom da din nou sansa si sper sa aveti o guvernare de succes, daca vom da din nou sansa PSD ca intr-un an de zile sa-si revina si sa conteze din nou in jocul guvernarii la finalul anului viitor, va fi un esec comun al intregii Opozitii si va fi ca si cum ne batem joc de cei trei ani si jumatate in care cetatenii au stat in strada", a sustinut Barna in discursul tinut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

Liderul USR a afirmat, adresandu-se premierului desemnat, ca votul USR "nu e o garantie" ca parlamentarii USR vor ramane "nepasatori la eventualele derapaje care ar putea sa se intample!". Barna a subliniat ca marea provocare o reprezinta "numirile unor persoane cu probleme de integritate".

Urmareste LIVE desfasurarea sedintei plenului Parlamentului in care este votat Guvernul Orban

Citeste si:
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Biroul Executiv Naţional al PNL este convocat marţi, 28 septembrie, în prima şedinţă în noua componenţă, după congresul partidului din 25 septembrie. Preşedintele PNL, premierul...
Sursa: NEWS.RO