Barna a vorbit cu Orban despre candidati comuni la locale: Cautam variante prin care sa scapam de PSD

Marti, 11 Februarie 2020, ora 22:21
4259 citiri
Barna a vorbit cu Orban despre candidati comuni la locale: Cautam variante prin care sa scapam de PSD
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat ca una dintre variantele discutate cu premierul desemnat Ludovic Orban pentru alegerile locale este aceea ca Alianta USR PLUS si PNL sa se prezinte cu candidati unici acolo unde situatia o impune.

"Am mai discutat putin si despre alegerile locale si despre scenariile care pot fi avute in vedere. Asteptam inca si noi, si cei de la PNL, lucru confirmat si de premier, sondajele care se desfasoara la nivelul intregii tari si in Bucuresti si in celelalte judete pentru a ne aseza la masa. Dar am sa spun, exista o deschidere reala pentru ca acolo unde avem primari PSD in functie sa cautam variante prin care sa scapam de PSD", a declarat Dan Barna, marti, la plecarea de la Palatul Victoria, dupa discutiile purtate cu Orban.

Intrebat daca ar fi vorba despre aliante la nivel local in fiecare judet unde acest lucru se impune, presedintele USR a spus: "O sa vedem in functie de rezultatele sondajelor. Una dintre variante este, intr-adevar, aceea de a sustine candidati unici, cum este si situatia Bucurestiului, obiectivul cel mai important, de altfel".

"I-am spus din nou premierului, perspectiva de a avea si candidat al Aliantei USR PLUS si candidat PNL nu va face decat sa o stabilizeze pe Gabriela Firea in actuala pozitie, lucru care cred ca e de neacceptat pentru noi", a declarat Barna.

Fiind intrebat cum va ajunge la un consens cu PNL in privinta candidatului la Primaria Capitalei, in conditiile in care liberalii au afirmat ca vor avea candidat propriu, iar Alianta USR PLUS pregateste un competitor, el a spus: "Pozitia premierului a fost aceea de deschidere spre dialog in momentul in care vom avea si noi si cei la PNL cifrele sondajelor si putem sa facem niste estimari si niste scenarii".

Referitor la faptul ca in cadrul Aliantei USR PLUS sunt doi potentiali candidati, Nicusor Dan si Vlad Voiculescu, Barna a afirmat: "Toti acesti candidati sunt masurati in momentul de fata, dincolo de aceasta ce pot sa va confirm este ca Alianta USR PLUS va ajunge sa aiba un singur candidat la Bucuresti si sunt convins ca acela va fi candidatul care o va si trimite pe Gabriela Firea acasa".

El a precizat ca a avut marti o intalnire cu Vlad Voiculescu si cu Nicusor Dan pentru a vedea ce varianta este acceptata de acestia pentru ca USR PLUS sa aleaga candidatul care are cel mai bun suport al bucurestenilor.

"Discutiile sunt in curs, e foarte bine ca a avut loc aceasta intalnire, vor mai fi si altele in zilele urmatoare, in momentul in care o sa luam o decizie, o sa va comunicam", a mai spus Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#candidat comun USR PNL, #Barna candidati USR , #USR