Barna: Am putea avea alegeri anticipate in februarie sau martie

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 15:29
4874 citiri
Barna: Am putea avea alegeri anticipate in februarie sau martie

Presedintele USR, Dan Barna, considera ca in acest moment cea mai potrivita solutie o reprezinta alegerile anticipate.

"In sfarsit, dupa trei ani de abuzuri, de minciuna, de dispret si activitate parlamentara si de bataie de joc pentru cetateni, Parlamentul Romaniei si-a dat examenul de maturitate astazi. A fost exact sentimentul unui examen de bacalaureat pe care Parlamentul l-a trecut.

Mesajul de astazi este confirmarea faptului ca PSD devine istoria trista a politicii romanesti. Se deschid caile pentru anticipate, pentru a ne intoarce la cetateni. Intr-o situatie de criza, decizia cetatenilor este cea necesara si corecta. Vom merge la consultarile cu Iohannis. In ultima intalnire cu dansul mi-a spus ca si el sustine anticipatele.

Anticipatele sunt solutia fireasca, corecta. Orice alta varianta nu va face decat sa continue acest troc pe care l-am vazut si in aceste zile de incercare de cumparat si de inventat majoritati. In momentul de fata, Romania are sansa sa intre in logica de organizare de alegeri anticipate. In urma consultarilor, pot fi propusi doi premieri care sa fie respinsi de Parlament, dupa care urmatorul presedinte ...si sper sa fie primul meu act ca viitor presedinte ....dizolvam Parlamentul si in februarie sau martie pe termen constitutional sa avem alegeri anticipate", a spus Barna.

Presedintele USR a adaugat ca ceea ce s-a intamplat astazi arata ca in Romania se poate sa functionam normal.

Intrebat de jurnalisti daca i se pare normal sa pice din start urmatorul guvern doar pentru ca USR vrea alegeri anticipate, Barna a subliniat ca, in orice tara europeana, moderna, o criza politica atrage alegeri anticipate.

"Este normal sa ne intoarcem la cetateni. Cetatenii sunt cei care au dreptate in momentul de fata. Aceasta compotenta a Parlamentului nu este una care sa poata face reformele de care are nevoie Romania, pentru ca ziua de astazi nu este o bucurie", a completat Barna.

Intrebat cu ce variante de premier vor merge la consultari la Cotroceni, Barna a spus ca USR va merge la presedinte cu pactul pentru anticipate.

Guvernul Dancila a picat dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament, fiind votata de 238 de parlamentari.

Iata ce a zis Dan Barna si imediat dupa trecerea motiunii de cenzura

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...