Barna: Guvernarea Orban va fi o guvernare slaba pentru ca majoritatea parlamentara nu poate sa-l ajute

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 23:30
5739 citiri
Barna: Guvernarea Orban va fi o guvernare slaba pentru ca majoritatea parlamentara nu poate sa-l ajute

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat ca, in opinia sa, guvernarea Orban va fi una "slaba, pentru ca majoritatea parlamentara nu poate sa-l ajute".

El a spus, din nou, ca obiectivul USR este alegerile anticipate.

"Suntem foarte consecventi cu ceea ce spunem si ceea ce se intampla, si anume obiectivul este acela al anticipatelor, am discutat cu presedintele Iohannis, a spus ca si dansul sustine acest lucru, dar ca nu putem sa mentinem - si aici cumva exista un acord - in continuare guvernarea Dancila.

Si atunci obiectivul era sa fie numit un guvern, Ludovic Orban a fost optiunea presedintelui, care sa aiba un mandat, chiar presedintele s-a exprimat, un mandat de tranzitie, care sa adopte bugetul, sa organizeze alegerile prezidentiale, dupa care sa discutam despre anticipate pentru ca perspectiva ca acest guvern sa stea un an de zile, ca acest guvern sa inceapa sa deconteze din nou dificultatile ramase dupa guvernarea PSD nu va face decat sa ne aduca perspectiva ca PSD sa se intoarca din nou la anul la guvernare", a afirmat Dan Barna, vineri seara, intr-o emisiune la TVR 1.

El a reiterat conditiile pentru a sustine investitura Guvernului in Parlament: alegerea primarilor in doua tururi, "Fara penali in functii publice", recursul compensatoriu si ca discutia privind comisarul european sa aiba loc in Parlament.

"Domnul Orban a fost foarte deschis la aceasta abordare, a spus ca vor sustine si ei... E greu de spus in momentul de fata (daca are majoritatea - nr.r), lucrurile sunt complicate, PRO Romania a anuntat ca nu va vota acest guvern, deci din start vorbim despre o posibilitate de a se genera majoritatea alternativa, pornind de la ceea ce s-a intamplat la motiune, diferita, adica nu mai exista aceeasi majoritate ca la motiune si din perspectiva aceasta lucrurile sunt destul de complicate (...) Niciun moment n-am spus ca voturile USR sunt asa, punguta cu doi bani", a spus Barna.

Intrebat daca Orban este elementul revigorator pentru clasa politica romaneasca, el a spus: "Asta urmeaza sa dovedeasca".

"Din punctul nostru de vedere, guvernarea Orban va fi o guvernare slaba pentru ca majoritatea parlamentara nu poate sa-l ajute (...) Noi nu vrem sa intram la guvernare doar pentru a fi prezenti. Actuala majoritate nu are nicio premisa sa poata sa faca reforma de care are Romania nevoie, e o realitate foarte clara. Dupa alegeri, vom avea o realitate parlamentara pe care se poate constitui un guvern care sa poata sa faca reforme", a sustinut el.

Intrebat daca USR i-a reevaluat pe Ponta si Tariceanu, Barna a spus: "O majoritate parlamentara care tranteste un guvern este evident o majoritate de conjunctura, care rezulta dintr-o suma de interese divergente ale partidelor".

"Eu nu o sa guvernez niciodata cu Tariceanu, ca sa fie foarte clar mesajul. Nu exista nicio reevaluare, USR este impotriva PSD, este impotriva acestui PSD-ism care domina Romania si suntem alternativa proaspata a politicii romanesti", a mai spus Barna.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...