Barna: Nu vom face alianta cu PNL pentru locale, dar vom gasi candidatul cu cea mai mare sustinere populara impotriva Gabrielei Firea

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 13:37
3774 citiri
Barna: Nu vom face alianta cu PNL pentru locale, dar vom gasi candidatul cu cea mai mare sustinere populara impotriva Gabrielei Firea
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat ca nu va exista o alianta cu PNL la nivel national pentru alegerile locale de anul viitor, urmand ca deciziile sa se ia la nivel local, impotriva candidatilor PSD. In Bucuresti, va fi sustinut candidatul care va avea cel mai mare sprijin popular impotriva Gabrielei Firea, a mai spus el.

"In USR exista acest principiu foarte sanatos al autonomiei filialelor in ceea ce inseamna deciziile de politica locala, deciziile strategice. Nu va exista o alianta cu PNL la nivel national, cu siguranta, insa la nivel local, daca vorbim de un primar PSD, iar colegii nostri decid sa sustina un candidat unic al Opozitiei, pot exista astfel de acorduri locale", a declarat Dan Barna, intr-un interviu acordat Agerpres.

In ceea ce priveste stabilirea candidatului Aliantei 2020 USR-PLUS pentru Bucuresti, Dan Barna a spus ca decizia se va lua dupa alegerile prezidentiale, in conformitate cu statutul partidului si cu prevederile acordului aliantei politice.

Tot atunci se va discuta si despre o eventuala sustinere a candidaturii lui Nicusor Dan, fostul presedinte al USR care a demisionat din partid, in prezent fiind deputat independent.

"Dupa alegerile prezidentiale, vom avea un comitet politic si vom decide in cadrul partidului modalitatile de sustinere a candidatilor independenti. Pe Nicusor Dan l-am invitat si eu, l-au invitat si colegii mei sa se intoarca in USR si atunci, evident, nu ar fi avut nicio problema sa candideze pentru identificarea candidatului comun al Aliantei.

PLUS are deja un candidat, pe Vlad Voiculescu. Nicusor Dan a refuzat propunerea de a se intoarce in USR. In aceasta situatie, pe statut si regulamentele noastre interne, vom avea un comitet politic pentru a stabili cum sustinem independentii.

Avem acordul acesta de alianta politica, avem si sondajul, si primaries, in care voteaza mai multi cetateni, nu doar membrii partidului, tocmai pentru a atinge obiectivul pe care l-am spus constant, de a gasi candidatul cu cea mai mare sustinere populara impotriva Gabrielei Firea.

Voi sustine cu toata energia orice candidat - fie ca vorbim de Nicusor Dan, fie ca vorbim de Vlad Voiculescu, fie ca vorbim de un alt coleg - care genereaza cel mai mare suport popular", a declarat Dan Barna.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Barna alianta PNL locale, #Barna candidati primarii, #Barna candidat Primarie Bucuresti , #USR