Barna: Nu vom intra in guvernul de tranzitie. Orban poate fi o optiune pentru premier

Marti, 27 August 2019, ora 14:27
6977 citiri
Barna: Nu vom intra in guvernul de tranzitie. Orban poate fi o optiune pentru premier
Foto: Facebook/Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce va vota cu siguranta motiunea de cenzura anuntata de PNL, dar nu va accepta sa faca parte din guvernul de tranzitie, ci doar din cel format dupa alegeri, anticipate sau la termen.

"Dupa 3 ani de abuzuri, in sfarsit se intampla ce trebuia sa se intample de mai mult timp. Vedem ca aceasta majoritate e in descompunere. ALDE incearca in disperare de cauza sa salveze ce se mai poate salva. (...) Daca doamna Dancila va veni in fata Parlamentului sa solicite un vot de incredere, probabil ca vom vota impotriva. PSD nu mai are legimitatea sa guverneze in Romania, e mesajul pe care il dam de trei ani", a spus Dan Barna la Digi24.

Vorbind despre alegerile anticipate, Dan Barna a spus ca acestea "nu sunt imposibile daca intram intr-o logica de responsabilitate politica".

"Dupa ce s-a intamplat in Romania, e nevoie de alegeri anticipate. Ele ar putea fi organizate odata cu localele", a punctat liderul USR.

Dan Barna a precizat ca USR va sustine parlamentar variantele de guvern generate dupa caderea guvernului PSD.

"Va fi un guvern de tranzitie, care nu va putea sa angajeze reformele mari. Pozitia noastra e transanta acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetatenilor. (...) Ideea ca am putea guverna alaturi de Tariceanu si Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru", a mai spus Dan Barna.

El a precizat ca Ludovic Orban ar putea fi una dintre variantele pentru premier, pentru ca isi doreste acest lucru.

"Domnul Ludovic Orban isi doreste sa fie premier, poate fi una dintre optiuni. Pot fi alte optiuni, in functie de decizia pe care o va avea presedintele. Pana la urma, si presedintele trebuie sa aiba un rol important in nominalizarea premierului", a punctat seful USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Călăul și victima? Adrian Cioroianu vs. Emilia Șercan
Călăul și victima? Adrian Cioroianu vs. Emilia Șercan
E normal să rămână în funcție șeful unei instituții publice care a amenințat o jurnalistă, i-a compromis investigația și s-a folosit de funcția sa pentru a scotoci în datele ei...
”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
”Greii” europeni care vin Congresul de la București din 6-7 martie. Printre cei prezenţi va fi cancelarul Austriei, Karl Nehammer
Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni, 4 martie, că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi...
#Dan Barna USR guvernare, #Dan Barna motiune cenzura , #USR