Barna, reactie la revolta din USR: E un partid viu, dinamic, dar trebuie sa avem niste limite

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 21:51
5379 citiri
Barna, reactie la revolta din USR: E un partid viu, dinamic, dar trebuie sa avem niste limite
Foto: Facebook Dan Barna

Dan Barna a declarat joi, in emisiunea "Gandurile lui Cristoiu", referitor la excluderea Olimpiei Ardelean, ca ideea ca cineva poate sa aiba orice abordare in logica libertatii totale de expresie este una generoasa, dar nu are cum sa fie functionala si ca aceasta poate contesta decizia.

"Este o decizie disciplinara a Biroului National. USR detine proceduri interne de reactie la toate tipurile de decizii", a declarat presedintele USR, Dan Barna.

El a mai spus ca Olimpia Ardelean poate contesta excluderea din partid.

"Decizia de ieri nu avea legatura cu acele semnaturi. Decizia de ieri se baza pe niste sesizari ale unor colegi legate de injurii, de jigniri, iar pe de alta parte de postarea in ziua dinaintea votului a unui mesaj public pe care colegii mei l-au considerat nedrept fata de munca si efortul lor din campanie", a adaugat Barna.

In opinia lui, ideea ca cineva poate sa aiba orice abordare in logica libertatii totale de expresie este una generoasa, dar nu are cum sa fie functionala.

"Tebuie sa existe in orice organizatie, inclusiv in USR, niste limite fata de la care membrii sa se raporteze. Ideea ca poti sa ai orice abordare fata de partid, fata de organele de conducere ale partidului, in logica libertatii totale de expresie este una generoasa, dar nu are cum sa fie functionala. Trebuie sa existe niste limite - in momentul in care se ajunge intr-o zona de jigniri, intr-o zona de afirmatii care nu au in spate nicio dovada sau nicio realitate e firesc sa existe astfel de reactii ale partidului, pe proceduri statutare", a apreciat liderul USR.

De asemenea, el le-a raspuns si celor peste 100 de membri ai formatiunii care au cerut anularea excluderii.

Revolta in USR. 118 membri semneaza un apel catre "echipa Barna": Incetati cu executiile politice, nu au nimic de-a face cu valorile USR

"Am vazut ca sunt cativa colegi care au postat un mesaj de protest, de nemultumire, e normal sa fie. E un partid viu, dinamic, dar trebuie sa avem niste limite", le-a transmis Barna acestora.

De asemenea, Dan Barna a acuzat o presiune mediatica dusa impotriva USR.

"Chiar ma gandeam - daca in orice alt partid ar fi fost o decizie de excludere a unui membru pentru postari publice in ziua alegerilor impotriva candidatului si impotriva partidului nu ar fi avut nimeni nimic de spus, era o decizie fireasca. La noi presa si multi dintre cei care supravegheaza fenomenul USR incearca sa transforme lucrurile acestea in elemente spectaculoase", a mai afirmat Barna.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat ca a fost exclusa din organizatie pentru o postare facuta la inceputul lunii noiembrie in care amintea ca Dan Barna ca a stiut de semnaturi false la initiativa "Fara Penali". Ea reclama o "executie" miercuri seara a Biroului National al partidului.

Excludere cu scandal din USR pentru postari pe Facebook

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Barna reactie revolta USR , #USR