Barna: Si in educatie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli ajung in functii inalte

Vineri, 02 August 2019, ora 21:20
5717 citiri
Barna: Si in educatie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli ajung in functii inalte

Liderul USR, Dan Barna, afirma ca "si in educatie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli sau cat mai putin incomozi ajung in functii inalte, nicidecum pe baza de competenta si integritate", in contextul in care, dupa plecarea Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educatiei va fi interimar Daniel Breaz, "care a iesit in evidenta doar prin discursurile cu greseli gramaticale grave".

"Romanii demonstreaza peste tot in lume ce potential avem, insa e nevoie ca elevii si studentii sa treaca prin scoli din strainatate sau sa se bazeze aproape exclusiv pe studiu individual pentru a arata ce pot cu adevarat", spune el.

"Opriti daramarea invatamantului romanesc! Astazi a plecat de la Ministerul Educatiei, pentru a cata oara, Ecaterina Andronescu. Interimar va fi Daniel Breaz, un om care a iesit in evidenta doar prin discursurile cu greseli gramaticale grave in toate discursurile publice. E deja metoda obisnuita prin care PSD distruge statul roman, faramita cu faramita, printr-un model de promovare a cadrelor care aduce aminte de alte vremuri", sustine Dan Barna, vineri seara, intr-o postare pe Facebook.

El afirma ca fiecare ministru al Educatiei adus de PSD a promis ca va profesionaliza educatia din Romania, "insa nu a facut decat sa adanceasca si mai mult caracatita prin care politicul controleaza scolile si inspectoratele".

"Ca in nepermis de multe alte domenii, si in educatie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli sau cat mai putin incomozi ajung in functii inalte, nicidecum pe baza de competenta si integritate", mai spune Barna.

Potrivit acestuia, sistemul educational din Romania are nevoie de o schimbare totala de paradigma si viziune si de un proiect strategic care sa porneasca de la varf, iar inspectorii scolari sau directorii numiti politic sa ramana "doar o amintire a Romaniei lui Dragnea si Andronescu". Programa scolara trebuie schimbata din temelii, iar sistemul invechit de predare, ramas captiv intr-o lume de tranzitie post-comunista, trebuie sa faca loc unor modele occidentale de succes, considera el.

"Nu ne mai putem permite ca elevii sa depinda de manuale unice scoase de o editura controlata de partidul aflat la putere si scrise de persoane prinse in jocul coruptiei politice. Romanii demonstreaza peste tot in lume ce potential avem, insa e nevoie ca elevii si studentii sa treaca prin scoli din strainatate sau sa se bazeze aproape exclusiv pe studiu individual pentru a arata ce pot cu adevarat.

O societate in deplina cunostinta de cauza nu va mai permite niciodata perpetuarea imposturii si coruptiei in regim organizat care sa duca la un faliment al sigurantei publice precum cel la care asistam in aceste zile. Avem nevoie de o alta viziune. Avem nevoie de o reforma a sistemului educational bazata pe o cu totul alta paradigma. Romanii merita un sistem educational care sa aiba grija de generatiile viitoare", afirma Barna.

Viorica Dancila a demis-o pe Ecaterina Andronescu din functia de ministru al Educatiei.

"Am decis sa o demit astazi pe doamna Ecaterina Andronescu din functia de Ministru al Educatiei pentru declaratiile profund gresite facute recent in cadrul unei emisiuni televizate", a anuntat premierul pe pagina sa de Facebook.

"Sunt afirmatii care arata lipsa de intelegere - punctual, a cazului de la Caracal si, in general, a modului in care trebuie sa ne protejam copiii de rapiri, agresiuni, abuz si trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsita de responsabilitate, care nu reflecta pozitia Guvernului si care nu imi doresc sa devina asimilata cu Executivul pe care il conduc", a precizat Dancila.

Ea a spus ca orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum inainte, sanctionat in acelasi mod.

"La fel cum voi denunta public orice actiune sau declaratie din partea oponentilor politici, daca vor incerca sa profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a intamplat in Caracal", a incheiat premierul.

Viorica Dancila il va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, pentru preluarea interimatului la Ministerul Educatiei.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca ea a "invatat de acasa sa nu se urce cu straini in masina", referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani rapita si sechestrata dupa ce a plecat spre municipiul Caracal cu o masina "la ocazie".

Vezi si:

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...