Cazul Barna, motiv de disputa la audierea ministrului propus la fonduri UE. Acuzatiile lui Teodorovici si replica liderului USR

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 11:15
7562 citiri
Cazul Barna, motiv de disputa la audierea ministrului propus la fonduri UE. Acuzatiile lui Teodorovici si replica liderului USR
Foto: Facebook/Dan Barna

Ministrul demis al Finantelor, Eugen Teodorovici, i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene, Marcel Bolos, sa puna la dispozitia anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul lui Dan Barna, referitor la proiectele pe fonduri europene investigate de DNA.

In timpul audierilor de azi din comisiile reunite de afaceri europene, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici i-a promis spirjinul sau lui Bolos si i-a solicitat ca, din pozitia de ministru, sa puna la dispozitia anchetatorilor toate documentele referitoare la proiectele pentru care liderul USR, Dan Barna, a fost consultant.

"Vreau sa ma asigur ca dumneavoastra, ca ministru, veti asigura, atunci cand sunt solicitate, toate informatiile pe care ministerul si dumneavoastra le veti cunoaste legate de speta Dan Barna", a spus Teodorovici.

El a adaugat ca, din informatiile pe care le are, se incearca sa se puna deoparte mai multe informatii pe care Departamentul de Lupta Antifrauda le solicita in acest caz.

"E singurul lucru pe care va rog sa il faceti, sa puneti la dispozitia organelor abilitate toate informatiile care sunt necesare pentru a clarifica orice fel de speta", a continuat Eugen Teodorovici.

Bolos a replicat ca acest lucru se va intampla, pentru ca este o obligatie legala.

"Legat de cazul Barna, aici procedura legala impune o anumita transparenta pe care trebuie sa o avem in legatura cu organele de cercetare. Sunt proceduri legale pe care trebuie sa le respectam si, din acest punct de vedere, nu cred ca va fi cazul in mandatul Guvernului Orban sa avem probleme", a precizat Bolos.

La randul sau, Dan Barna, prezent la audiere, a transmis ca atat el, cat si partidul sau sunt cu adevarat fani ai transparentei si ca vrea sa il linisteasca pe Teodorovici: "nu doar toate informatiile legate de ancheta de presa care a dovedit nimic au fost transmise, dar dl Teodorovici a transmis toate hartiile pe care le avea presei".

"Transparenta mai mare nu exista si sper ca la fel se va proceda si in privinta lui Teodorovici-Valcov-Dragnea pe OUG 114, care ne-a facut sa importam gaze la preturi mai mari de la rusi", a mai spus Barna.

Amintim ca Departamentul de Lupta Antifrauda si DNA fac investigatii cu privire la trei proiecte europene in care a fost implicat Dan Barna. Informatiile pe aceasta tema au fost furnizate de o investigatie Rise Project.

"Actiunea de control referitoare la proiectul 'Punti comunitare', cod SMIS 56760, al carui beneficiar este Consiliul Judetean Alba, a fost declansata anterior publicarii informatiilor de catre Rise Project si fara legatura cu demersurile jurnalistice. Verificarile preliminare cu privire la proiectele 'SES-am Deschide-te!', al carui beneficiar este Consiliul Judetean Alba si 'Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural', al carui beneficiar este Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG SRL, au fost demarate ca urmare a informatiilor aparute in mass-media privind posibile incalcari ale legii ce pot afecta interesele financiare ale UE in Romania, demers procedural obisnuit in activitatea institutiei", a anuntat DLAF.

Si DNA desfasoara o ancheta pe aceeasi tema.

Urmareste LIVE cum se desfasoara audierile ministrilor desemnati

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Barna audieri ministru fonduri, #Teodorovici atac Barna audieri, #audieri ministri Orban , #USR