Cazul Caracal: USR cere sesiune extraordinara si propune 10 masuri. "Statul roman e in faliment functional"

Luni, 29 Iulie 2019, ora 13:26
10233 citiri
Cazul Caracal: USR cere sesiune extraordinara si propune 10 masuri. "Statul roman e in faliment functional"

Parlamentarii USR s-au mobilizat in acest weekend si au strans semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in care sa se dezbata de urgenta cateva schimbari legislative dupa crimele de la Caracal, care au scos la iveala o serie de nereguli in functionarea institutiilor.

"Nu a fost un accident nefericit, vorbim de o crima odioasa pe care statul roman, sistemul public, nu a reusit sa o previna, desi existau toate premisele si elementele care ar fi permis o interventie din timp care sa salveze viata Alexandrei.

Aceasta tragedie arata ca asa nu mai putem continua, ca statul roman este in faliment functional, nu mai poate sa asigure viata cetatenilor. Nu mai putem continua asa", a subliniat liderul USR, deputatul Dan Barna, candidat la prezidentiale.

Acesta a reamintit ca la ora actuala inspectoratele de politie sunt "pline de sefi interimari, numiti politic, multi fara studii" si ca am ajuns sa credem ca "se poate functiona cu cumetri, rude, amante in pozitiile de functionare a statului roman", asa cum se intampla nu doar in politie, ci si in alte domenii, ca de exemplu in Sanatate.

Dan Barna a subliniat ca s-a ajuns sa moara oameni pentru ca "se blocheaza sisteme informatice platite firmelor lui Sebi Ghita, ventuze si mecanisme de furat bani publici" si a declarat ca toti cei responsabili trebuie sa raspunda, dar simplele demiteri si sanctionari nu sunt suficiente, ci este nevoie sa numim in locul lor "profesionisti".

"Nu inventam apa calda, nu propunem masuri de stanga sau de dreapta, ci masuri de bun simt (...) Avem un stat falimentar, care nu functioneaza. Fiecare detaliu ne arata cum in multe locuri sistemul nu a functionat si s-a blocat (...) Solicitam o sesiune extraordinara presedintelui Camerei Deputatilor, astfel incat de urgenta sa ia masurile pe care le propunem", a mai spus, printre altele, Dan Barna, subliniind "nevoia de a ne asuma politic" in Parlament toate aceste modificari.

"Daca mai continuam cu politizarea institutiilor publice, drame ca cea de la Caracal vor continua sa se repete", a avertizat presedintele USR.

La randul sau, liderul deputatilor USR, Cristina Pruna, a anuntat ca in acest weekend colegii de partid s-au mobilizat sa stranga semnaturile necesare pentru organizarea unei sesiuni extraordinare.

"Am luat legatura cu liderii celorlalte partide de opozitie, Raluca Turcan si Marius Pascan, in principiu sunt de acord. Trebuie sa ne reunim de urgenta pentru a modifica legislatia", a mai spus Cristina Pruna.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...