VIDEO Pe cine propune Dan Barna pentru sefia Camerei Deputatilor: "Eu, Orban si Kelemen Hunor sa fim vicepremieri"

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 11:29
8965 citiri
VIDEO Pe cine propune Dan Barna pentru sefia Camerei Deputatilor: "Eu, Orban si Kelemen Hunor sa fim vicepremieri"

Liderul USR Dan Barna a propus in dimineata zilei de marti, 15 decembrie, ca liderii celor trei partide care ar urma sa compuna noua majoritate parlamentara sa fie vicepremieri in viitorul Guvern.

Barna afirma ca, astfel, se da un exemplu "fara precedent de ceea ce inseamna responsabilitate pentru ceea ce inseamna viitorul Romaniei".

"Ultimele zile ne-au aratat cat de usor se poate aluneca in logica vechilor coalitii de conjunctura, in care germenii intabilitatii sunt stabiliti de la inceput, ori lucrul acesta este de neacceptat. (...) Daca este o miza importanta in aceste zile pentru Romania, aceasta este Programul de guvernare, iar aceste lucruri treneaza pentru ca se percepe ca suntem in situatia ca suntem intr-un blocaj legat de alocarea functiilor pentru aprtide sau, si mai fals, ca suntem intr-o chestiune legata de ambitii personale ale liderilor celor doua partide din conducerea coalitiei, respectiv a mea si a domnului Ludovic Orban", a afirmat, marti, intr-o declaratie de presa Dan Barna.

Acesta a afirmat ca discutia "nu este pozitii, ci este despre o alocare echilibrata si despre o sansa ca aceasta coalitie sa functioneze si sa mearga mai departe".

Liderul USR a afirmat ca au propus mai multe solutii, refuzate de catre PNL.

"Incercam o noua solutie, incercam o noua deschidere si propunem o alta candidatura la conducerea Camerei Deputatilor. Consideram in continuare ca echilibrul acestei coalitii trebuie sa existe. Pe cale de consecinta, o sa-l propunem pe liderul de grup al parlamentarilor USR PLUS, Catalin Drula, un coleg cu experienta semnificativa (...) Ii propun lui Ludovic Orban si lui Kelemen Hunor sa intram impreuna in acest Guvern ca vicepremieri, dand in felul acesta un exemplu fara precedent de ceea ce inseamna responsabilitate pentru ceea ce inseamna viitorul Romaniei, a declarat, marti, Dan Barna.

Acesta a precizat ca, un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coalitie va fi "serios, credibil si care nu va mai avea nevoie de comitete si comitii pentru luarea deciziilor".

"Suntem gata sa reluam negocierile chiar din acest moment", a mai declarat Barna, precizand ca va fi nevoie de un echilibru in alocarea pozitiilor.

"Domnule Orban, domnule Kelemen, haideti sa fim inteligenti, haideti sa dam un mesaj responsabil, dupa 30 de ani de balet politic", si-a incheiat Barna declaratia de presa.

Citeste si:
Cioloș: ”PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR”
Cioloș: ”PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR”
Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat joi, 25 noiembrie, că singurele lucruri ce țin unit Guvernul PNL-PSD-UDMR sunt împărțirea frățească a sinecurilor și a fondurilor publice. În...
USR promite o alternativă de dreapta. Barna: ”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban”
USR promite o alternativă de dreapta. Barna: ”Pot fi proiecte punctuale, în care putem colabora cu parlamentarii domnului Orban”
Fostul lider al USR Dan Barna a declarat miercuri, 24 noiembrie, că USR vrea să construiască o platformă mai largă de dreapta, care să coaguleze valorile liberale. Primii aliați ar putea fi...