Dan Barna cere votul de incredere al membrilor USR, dupa ce a ratat calificarea in turul doi

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 15:40
5035 citiri
Dan Barna cere votul de incredere al membrilor USR, dupa ce a ratat calificarea in turul doi
Foto: Facebook / USR

Liderul USR, Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidentiale de duminica, a decis sa ceara un vot de confirmare a increderii colegilor de partid dupa ce nu a reusit sa se califice in turul doi.

Decizia a fost luata in urma unei discutii care a avut loc luni seara, in cadrul Comitetului Politic al USR.

"Pentru mine, asumarea rezultatului de la alegeri este sa revin la cei care mi-au dat votul lor: membrii USR. Vom organiza o consultare online a tuturor membrilor USR. Aceasta consultare e cu demisia mea pe masa. Vom decide impreuna, ca intotdeauna, ca un partid democratic, cum mergem mai departe", a spus Dan Barna, reamintind ca trebuie pregatite alegerile locale, asa ca "membrii USR vor decide daca eu sunt cel potrivit sa raman liderul acestei echipe sau raman doar un om din pluton si organizam iar alegeri si congres", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform unor surse citate de presa, mai multi lideri ai partidului, printre care Cosette Chichirau, Tudor Benga si Cristian Ghica, i-au cerut lui Dan Barna direct demisia si au criticat echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidentiale pentru strategia aleasa.

Contactat de Ziare.com, deputatul Ionut Mosteanu, vicepresedinte al USR, ne-a spus cum s-a ajuns la decizia de a organiza un vot online si ce urmeaza.

"Luni seara am avut o discutie cu membrii Comitetului Politic, structura mare de conducere a partidului si care are, statutar, putere de decizie pe teme strategice. Am vrut sa vedem la cald opinia membrilor. In CP sunt parlamentarii si liderii de filiale.

A fost o discutie de 4 ore, un 'zoom' in care s-a facut practic un tur de masa cu aproape 100 de oameni si fiecare a spus ce avea de spus.

Dan Barna a decis sa ceara o reconfirmare a increderii membrilor, reconfirmare care se va face electronic, printr-un vot, asa cum a si fost ales presedinte. Asta se va intampla in perioada urmatoare. Detalii o sa stabilim probabil maine (miercuri - n.red.) in sedinta de Birou National. Maine se va decide calendarul acestei consultari, care va fi unul scurt, probabil de o saptamana. Lucrurile se vor clarifica in perioada imediat urmatoare", ne-a declarat Ionut Mosteanu.

Intrebat ce anume vor fi intrebati membrii partidului care vor vota electronic, vicepresedintele USR a raspuns: "O sa discutam si o sa stabilim maine un obiectiv, practic".

"Daca cei mai multi vor spune, in urma acestui vot electronic, ca nu mai trebuie sa fie presedinte Dan Barna, isi va pune mandatul pe masa si vom face congres. Eu unul ma indoiesc ca asta se va intampla, dar o sa vedem. Dar, in functie de rezultat, Dan Barna va lua decizia daca isi va pune mandatul pe masa", ne-a explicat Ionut Mosteanu.

La primul tur al alegerilor prezidentiale, Dan Barna a obtinut aproape 15% din voturi, clasandu-se pe locul trei, dupa Klaus Iohannis (PNL) si Viorica Dancila (PSD), cei doi candidati dintre care romanii il vor alege duminica, 24 noiembrie, pe cel care va fi presedintele Romaniei in urmatorii 5 ani.

Dupa aflarea rezultatelor, Dan Barna a spus ca nu isi da demisia din functia de presedinte al partidului pentru ca i s-ar parea un act de lasitate.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dan Barna vot incredere USR, #Dan Barna demisie alegeri prezidentiale , #USR