Dan Barna, despre votarea Guvernului Citu: Am intrebat la PNL daca isi voteaza sau nu acest guvern

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 23:29
3520 citiri
Dan Barna, despre votarea Guvernului Citu: Am intrebat la PNL daca isi voteaza sau nu acest guvern
Foto: Facebook Dan Barna

Presedintele USR, Dan Barna, a evitat sa spuna in mod clar daca parlamentarii partidului pe care il conduce vor vota sau nu Guvernul Citu, el afirmand ca totul se poate schimba in functie de raspunsul Curtii Constitutionale privind ordonanta cu alegerile anticipate. Barna spune ca nici PNL nu a dat un raspuns clar daca va vota sau nu acest guvern.

"In consultarile pe care le-am avut cu premierul desemnat si cu presedintele PNL, am adresat aceasta intrebare, am intrebat la PNL, am vazut ca nu apare in spatiul public aproape deloc, daca PNL isi voteaza sau nu acest guvern. Asta e prima intrebare legitima pentru ca suntem in etapa in care audiem ministri. O sa vedem ce se va intampla joi, la Curtea Constitutionala si care va fi decizia pe ordonanta privind anticipatele, pentru ca nu intamplator, votul pe Guvern este prevazut joi dupa-amiaza.

Vom vedea care e decizia Curtii pentru ca poate sa schimbe semnificativ secventa din acest moment. Dinspre PNL nu vine un raspuns, daca dorinta de a forma majoritatea domnului Citu este una care va fi sustinuta sau nu, deci mi-e greu sa raspund cat de serioasa este aceasta nominalizare", a declarat Dan Barna, la Digi 24, miercuri seara.

Barna spune ca daca Guvernul Citu nu va obtine voturile necesare mai e doar un pas pana la alegerile anticipate. Dar nici alegerile anticipate nu mai sunt asa sigure, avand in vedere criza de coronavirus.

"Daca Guvernul Citu nu va genera majoritatea necesara, va mai fi doar un pas spre anticipate. Decizia Curtii, e o probabilitate rezonabila sa declare neconstitutionala ordonanta privind anticipatele, va scoate din termene acest plan. Atunci mai ramane sansa teoretica, printr-o lege in Parlament sa se constituie un cadru in care sa incapem in termene pana in luna iunie, dar e din ce in ce mai dificil. Depinde ce se va intampla si cu aceasta criza de coronavirus. Perspectiva unei stabilitati devine o miza reala. Anticipatele, in actualul context, s-ar putea sa nu mai fie solutia neaparat care sa rezolve in momentul in care se intra intr-o criza", a declarat Barna.

Intrebat daca sunt sanse sa pice acest guvern, Barna spune ca sunt pe masa ambele variante: sa pice sau sa fie votat.

"Totdeauna sunt sanse ca un guvern sa pice, cum sunt sanse ca domnul Citu sa devina urmatorul premier al Romaniei. Sunt pe masa ambele... in momentul de fata sunt pe masa ambele variante si sunt active", a declarat Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Barna USR vot guvern Citu , #USR