Dan Barna spune ca alegerile anticipate sunt un demers politic necesar

Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 15:28
2470 citiri
Dan Barna spune ca alegerile anticipate sunt un demers politic necesar

Presedintele USR, Dan Barna, si-a reiterat, luni, sustinerea pentru organizarea alegerilor anticipate, dar si pentru desemnarea primarilor in doua tururi de scrutin.

"Alianta USR PLUS ramane consecventa mesajului pe care il transmite si l-a transmis de aproape doi ani: acela ca Romania trebuie sa aiba dreptul sa isi aleaga primarii in doua tururi. Este o revenire fireasca, necesara si - spunem noi - obligatorie si morala la ceea ce inseamna democratia reprezentativa a alesilor locali. Vom continua sa sustinem acest demers. Se afla de altfel si in protocolul pe care l-am semnat cu premierul Orban in momentul investirii Guvernului.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, pastram aceasta pozitie si asteptam - am vazut declaratiile presedintelui si ale premierului - in zilele urmatoare consultarile necesare pentru a putea sa facem pasi inainte si directia aceasta de realizare a alegerilor anticipate, un demers politic pe care il vedem necesar pentru a putea sa avem si in Parlament o majoritate prin care Romania sa poata sa inceapa sa faca aceste reforme care, din pacate, deocamdata, sunt posibile doar prin angajari de raspundere", a aratat liderul USR intr-o declaratie de presa sustinuta la finalul sedintei Birourilor reunite USR si PLUS.

El a adaugat ca alegerile anticipate sunt necesare si pentru echilibrarea reprezentarii politice in Legislativ.

"In Parlament avem o majoritate care nu mai are sustinere populara si care nu face decat sa se joace, de fapt, cu Guvernul PNL. (...) Trebuie sa echilibram cat mai repede reprezentarea politica in Parlamentul Romaniei. Or, pentru asta, sunt necesare alegeri anticipate", a spus el.

Dan Barna a reamintit ca propunerea pentru functia de premier din partea Aliantei este Dacian Ciolos.

Dragos Tudorache, desemnat luni coordonator tehnic al Comitetului Executiv al Aliantei USR PLUS, a precizat ca unul dintre obiectivele pentru perioada urmatoare il reprezinta alinierea programelor politice ale celor doua formatiuni.

"Vrem sa incepem sa pregatim guvernarea si pentru aceasta vom incerca la nivelul echipei executive o aliniere, in primul rand, pe partea de programe politice. Avem deja o comisie de politici publice comune ale Aliantei. Vom creste ritmul in aceasta comisie de politici publice pentru o aliniere intre cele doua programe politice si vom pune impreuna si o echipa executiva comuna de comunicatori, de vectori de imagine care sa intre intr-o logica de opozitie activa, pozitiva la actuala guvernare, cu solutii de politici publice pe toate subiectele si toate problemele care apar", a mai spus el.

Tudorache a precizat ca membrii Aliantei sunt "gata pentru alegeri anticipate, indiferent cand vor avea ele loc".

Vezi si:

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...