Dan Barna spune ca toti parlamentarii USR vor vota Guvernul Orban, indiferent de nemultumiri

Duminica, 27 Octombrie 2019, ora 18:37
3655 citiri
Dan Barna spune ca toti parlamentarii USR vor vota Guvernul Orban, indiferent de nemultumiri

Dan Barna a afirmat, duminica, la Brasov, ca toti parlamentarii USR vor vota pentru investirea Guvernului Orban, indiferent de nemultumiri. Liderul USR a adaugat ca luni va semna un acord politic cu premierul desemnat Ludovic Orban.

"Exista diverse nemultumiri legate de una sau alta dintre nominalizari, insa daca ne uitam la toate voturile pe care USR si le-a asumat in Parlament, vedem ca am fost mereu consecventi si ne-am respectat cuvantul dat. Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat.

Vom sustine investitura acestui Guvern. Daca sunt obiectiuni le vom discuta in comisii. E important ca premierul desemnat Orban sa asigure majoritatea necesara. Pozitia USR este una transanta", a spus Dan Barna, intrebat daca toti parlamentarii USR vor vota Guvernul Orban, indiferent de nemultumirile din partid.

Liderul USR a anuntat ca luni formatiunea pe care o conduce va semna acordul politic cu premierul desemnat Ludovic Orban.

"Am incredere in premierul desemnat ca va general majoritatea necesara pentru a avea investirea acestui Guvern. Am fost mereu consecventi pe pozitiile pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic, probabil luni va fi semnarea formala a acestui acord cu premierul desemnat, prin care vom sustine investitura acestui Guvern, pentru ca e important sa scapam de Guvernul Dancila, alegerile prezidentiale sa fie organizate de o guvernare legitima.

Sper ca maine Birourile Permanente Reunite sa decida ca votul pe viitorul Guvern sa aiba loc in aceasta saptamana, marti sau miercuri, nu cum aflam ca ar urma sa fie impinse in saptamana dinainte de alegeri, ca printr-un joc de cvorum sa ramanem cu Guvernul Dancila. Ar fi pur si simplu o dovada in plus ca Parlamentul nu vrea sa isi respecte propriul vot. Vom sustine ca de saptamana viitoare sa avem o noua guvernare", a adaugat Barna, in cadrul unei conferinte de presa, la Brasov.

Si liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca Parlamentul trebuie sa dea dovada de credibilitate, dupa ce a demis Guvernul Dancila.

"Cred ca e in interesul tuturor politicienilor care au semnat motiunea de cenzura sa transmita semnalul ca vor cu adevarat schimbarea Guvernului Dancila si ca acesta, dupa ce a picat la motiune, nu mai are legitimitatea si nu mai are cum sa organizeze alegerile prezidentiale. Ar fi pacat sa lansam tot felul de speculatii legate de ce am facut o majoritate sa dam jos Guvernul Dancila, dar Guvernul ramane in continuare sa organizeze alegerile prezidentiale", a spus Dacian Ciolos.

Luni au loc Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, care vor stabili cand vor fi audierile in comisii pentru ministrii desemnati si votul de incredere in plen.

Ludovic Orban a propus ca Birourile Permanente Reunite sa aiba loc luni, audierea ministrilor desemnati marti, iar votul de investitura in Plenul reunit sa fie miercuri.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...