Dan Barna si-a lansat candidatura: Voi fi un presedinte full time, nu doar la crize. Romania are o revolutie neterminata

Miercuri, 07 August 2019, ora 12:38
3575 citiri
Dan Barna si-a lansat candidatura: Voi fi un presedinte full time, nu doar la crize. Romania are o revolutie neterminata

Presedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri, la lansarea campaniei de strangere de semnaturi pentru candidatura sa la alegerile prezidentiale, ca va fi un sef de stat prezent si implicat, promisiunea sa fiind restabilirea increderii in Romania.

"Presedintele, intr-adevar, nu conduce Guvernul, dar presedintele este exact acela care da mesajul si directia unei natiuni. Un presedinte prezent, un presedinte full time, care este prezent in toata viata comunitatii, in toate intamplarile comunitatii, nu doar la crize, este in momentul acesta fundamental pentru Romania, deoarece romanii din diaspora, tinerii care sunt acolo si nu doar ei, ne-au spus in intalnirile pe care le-am avut ca de fapt ce le lipseste este increderea in Romania.

Un presedinte care sa restabileasca increderea este fundamental necesar si, de fapt, asta este ceea ce alianta USR - PLUS si eu, candidatul Dan Barna, le promitem romanilor, restabilirea increderii in tara noastra. (...) Ceea ce voi face dupa ce voi ajunge la Cotroceni voi fi un presedinte prezent si implicat", a spus Barna in Piata Universitatii.

Barna a mentionat ca USR-PLUS si-a propus sa stranga cel putin 300.000 de semnaturi pentru candidatura sa.

"Sunt in Piata Universitatii pentru ca acum 30 de ani parintii nostri ne-au castigat libertatea si astazi e datoria noastra sa mergem mai departe. Romania are o revolutie neterminata.

Ceea ce s-a intamplat in ultimele luni si in ultimele saptamani arata ca Romania are o revolutie neterminata si ca este datoria noastra sa transformam libertatea pe care ne-au dat-o parintii nostri si in bunastare - si nu vorbesc de bunastare doar in ceea ce inseamna bani in buzunar, vorbesc de bunastare in ceea ce inseamna bucuria si dorinta de a trai in aceasta tara, bucuria si dorinta ca tinerele generatii sa ramana alaturi de noi.

Vom avea in perioada urmatoare activitati de campanie, dar scopul aliantei USR - PLUS este sa castigam Presedintia, sa dam primarul Bucurestiului si primarii marilor orase si sa avem o majoritate in Parlament prin care sa putem duce Romania din nou pe un drum de dezvoltare europeana.

Am mare incredere in cetatenii Romaniei si sunt sigur ca vom merge impreuna la victorie, pentru ca miza reala este ca Romania sa se schimbe. Asa nu se mai poate", a mai afirmat Barna.

Ciolos: Dan nu va fi nici presedinte-jucator, nici presedinte-spectator

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, nu a fost prezent la eveniment, din cauza "unui eveniment trist din familie". El a scris in schimb un mesaj pe Facebook in care mentioneaza ca il sustine pe Dan Barna la prezidentiale, pentru ca e vocea unei noi generatii.

"Il sprijin pe Dan Barna la prezidentiale pentru ca e vocea unei noi generatii. Dan nu va fi nici presedinte-jucator, nici presedinte-spectator. Dan Barna va fi un presedinte-arbitru, un mediator.

Un presedinte care sa capete increderea cetatenilor romani ca poate uni, ca poate mobiliza toate partile din societate alaturi de un nou proiect pentru Romania. Vrem sa castigam alegerile prezidentiale, dar vrem sa castigam si alegerile locale si pe cele parlamentare. Alcatuim un tandem, iar eu voi vorbi in aceasta campanie, la fel ca-n urmatoarele doua, despre guvernare. Pentru ca romanii vor sa stie de ce vrem sa castigam puterea si, mai ales, ce vrem sa facem cu ea.

Vom strange, deci, incepand de astazi, semnaturi pentru candidatul nostru comun si vom vota cu Dan Barna. Mi-as fi dorit sa fiu prezent la lansarea campaniei de strangere de semnaturi. Din nefericire, un eveniment trist in familie - momentul in care ma despart de cineva tare drag sufletului meu - m-a tinut, astazi, departe", a scris Ciolos.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: AGERPRES