Rise Project anunta ca DLAF verifica unele dintre proiectele firmei lui Dan Barna. Reactia USR

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 17:19
8554 citiri
Rise Project anunta ca DLAF verifica unele dintre proiectele firmei lui Dan Barna. Reactia USR
Foto: Arhiva Ziare.com

Rise Project anunta ca Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda verifica unele dintre proiectele de incluziune sociala pe bani europeni realizate de firma lui Dan Barna.

Reprezentantii Rise Project arata pe Facebook ca doua dintre proiecte ("SES-am deschide-te" si "Biblioteca bunelor practici") au intrat in cercetari preliminare, dupa articolul publicat de ei marti si ca cel de-al treilea, "Punti Comunitare", se afla deja sub investigatia DLAF.

Prima reactie din USR

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, joi, la B1 TV, ca "e foarte bine" ca sunt investigate aceste proiecte, pentru ca USR nu are "nimic de ascuns", iar oriunde exista o suspiciune, "ea trebuie cercetata".

"Da, perfect. Foarte bine ca e asa. Nu avem nimic de ascuns. Oriunde exista o suspiciune, ea trebuie cercetata, pentru a inlatura orice urma de suspiciune", a spus Seidler.

Intrebat daca USR stia ca Dan Barna si-a cooptat familia in jurul unui proiect de 3,5 milioane de euro, deputatul a replicat: "Nu a informat, dar nici sa nu se intelega ca ar fi ascuns aceasta situatie. Sunt o multime de chestiuni legate de acele proiecte sau, inclusiv, in viata mea profesionala anterioara de care n-am informat partidul, pentru ca nu le-am considerat relevante. Pe fond, atunci cand selectezi din proiectele acelea, care promovau economia sociala, conteaza, din perspectiva proiectelor europene, sa incluzi persoanele vulnerabile. Grupul-tinta.

Acesta era obiectivul principal. Nu existau si nu exista niciun fel de impedimente referitoare la persoanele selectate pentru a asigura managementul".

Amintim ca Rise Project a publicat, marti, o ampla ancheta in care dezvaluie ca firma lui Dan Barna a avut multe proiecte care ulterior au esuat, iar liderul USR ar fi "supervizorul senin al unor fraude si conflicte de interese cu fonduri UE".

In replica, liderul USR Dan Barna a sugerat ca articolul aparut pe Rise Project are legatura cu candidatura sa la alegerile prezidentiale.

"Am vazut ca este un articol foarte lung. Sunt onorat ca Rise si-a alocat resurse in ultimele doua luni pentru aceasta documentare. Este cumva firesc intr-o campanie electorala sa existe genul asta de demersuri. Am vazut ca au ales doar cateva dintre proiectele in care structurile de economie sociala n-au rezistat dupa perioada de sustenabilitate.

Perspectiva apartine jurnalistilor. Pot doar sa spun ca am fost transparent. In cele doua luni de verificare minutioasa am avut ocazia sa stau o ora de vorba cu cei de la Rise. Nu e prima data cand se vorbeste de activitatea mea anterioara intrarii in politica", a declarat Dan Barna, pentru Mediafax.

Citeste si Barna a comentat in USR ancheta Rise Project: Spune ca s-a sacrificat cand a intrat in politica si ca e mandru de tot ce a facut (Audio)

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#DLAF proiecte Barna, #rise project Dan Barna , #USR