Unda verde in USR pentru sustinerea candidatilor independenti sau din alte partide la alegerile locale

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 21:16
3390 citiri
Unda verde in USR pentru sustinerea candidatilor independenti sau din alte partide la alegerile locale
Foto: Facebook/USR

Comitetul Politic al USR a adoptat, sambata, mai multe regulamente de functionare, printre care si un regulament privind sustinerea la alegerile locale a candidatilor non-membri sau independenti, introducand posibilitatea ca filialele judetene sau locale ale USR sa decida sustinerea unor candidati externi.

Potrivit unui comunict de presa transmis la finalul sedintei Comitetului Politic al USR, in cazul in care filialele judetene sau locale decid deschiderea alegerilor catre candidati externi, desemnarea candidatilor la primarii sau la consilii judetene se va face statutar, in baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

"Astazi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui in mod decisiv la victoria fortelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativa reala si credibila de schimbare dupa 30 de ani de administratie clientelara PSD care a blocat dezvoltarea si modernizarea tarii. Bucurestenii ar putea avea pentru prima data sansa unor alegeri primare. Daca nu avem doua tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi impreuna cu cetatenii", a explicat presedintele USR, Dan Barna.

Dupa desemnarea candidatilor interni, organizatiile USR pot incheia aliante electorale cu alte partide sau organizatii politice.

Candidatii externi sustinuti de USR trebuie sa indeplineasca conditiile legale, dar si criteriile de integritate ale USR.

"E important sa avem candidati a caror integritate morala sa nu poata fi pusa la indoiala si reputatia lor sa nu poata prejudicia prestigiul si imaginea USR. Asta inseamna fara penali, fara traseisti, fara plagiatori, fara colaboratori ai fostei Securitati sau membrii din conducerea Partidului Comunist Roman", a mai spus presedintele USR.

Tot in cadrul sedintei de sambata a Comitetului Politic, a fost adoptata Carta Valorilor USR, un document care prezinta principiile si valorile pe care partidul si-a construit programul de guvernare.

Dan Barna a anuntat pe Facebook ca i-a propus lui Nicusor Dan - despre care crede ca are sanse de a deveni candidatul opozitiei pentru Primaria Bucuresti - sa revina in USR, fara a primi un raspuns de la acesta.

Anterior, Barna a anuntat intr-o conferinta de presaca va propune partidelor organizarea unor alegeri primare in Bucuresti pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari sanse de a o invinge pe Gabriela Firea.

Barna a dat exemplul Budapestei, unde mai multe partide s-au aliat si au sustinut un candidat comun care a invins candidatul Fidesz.

Pentru organizarea acestora, vor exista corturi in mai multe zone din oras, unde bucurestenii vor putea vota pentru un anumit candidat pe durata mai multor zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#USR candidati independenti alegeri locale, #USR candidati alte partide alegeri locale , #USR