USR ar putea decide candidatul la prezidentiale la congresul din 13 iulie

Luni, 01 Iulie 2019, ora 19:08
2638 citiri
USR ar putea decide candidatul la prezidentiale la congresul din 13 iulie

Candidatul USR la alegerile prezidentiale va fi supus la vot "foarte probabil" la congresul de pe 13 iulie, a afirmat luni presedintele formatiunii, Dan Barna.

El a precizat ca cel mai probabil va exista un tandem, iar Alianta USR-PLUS va avea un candidat unic la prezidentiale, dar a aratat ca, mai intai, Congresul USR va valida candidatul din partea formatiunii, ca parte a unui mecanism intern.

"Am avut si la acest sfarsit de saptamana o runda de discutii cu colegii de la PLUS, lucrurile merg bine. Probabil in doua - trei saptamani vom avea si o forma finala a acordului. Alianta USR - PLUS merge mai departe, cu siguranta vom avea cel mai probabil un tandem, urmeaza sa luam decizia finala in zilele urmatoare.

La congres, conform Statutului USR, va fi decis candidatul USR la prezidentiale, vom vedea apoi in functie de cum agream in alianta si ce vom face mai departe. (...) In cursa interna, sigur, m-am inscris si eu la fel ca mai multi alti colegi.

Statutul USR prevede ca doar congresul poate sa aleaga candidatul partidului pentru prezidentiale si atunci, indiferent cum evolueaza lucrurile in alianta, trebuie sa avem un congres in care partidul sa aiba un candidat ales de catre congres. Si atunci, pe 13 iulie avem acest congres pentru statut si foarte probabil vom supune la vot si candidatul USR pentru prezidentiale", a explicat Barna la Parlament.

Intrebat daca vor fi doua nume pentru prezidentiale, al lui si al liderului PLUS, Dacian Ciolos, Dan Barna a spus: "Daca pana atunci nu vom ajunge in alianta la un acord".

"Alianta continua. Nu sunt deloc pe curs de coliziune cele doua proceduri. Intern, USR are un mecanism - comitet politic, Congres pe 13 iulie, cand vom alege un candidat. In paralel avem negocierile cu colegii de la PLUS pentru modalitatea de continuare a aliantei.

Alianta continua cu siguranta si, cand vom lua aceasta decizie, vom sti ce se intampla mai departe. Alianta va continua printr-un protocol care va fi adoptat de cele doua partide. Alianta USR-PLUS va avea un candidat unic pentru prezidentiale. Nu e niciun dubiu aici", a mai precizat liderul USR.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: AGERPRES