USR ar putea decide candidatul la prezidentiale la congresul din 13 iulie

Luni, 01 Iulie 2019, ora 19:08
2652 citiri
USR ar putea decide candidatul la prezidentiale la congresul din 13 iulie

Candidatul USR la alegerile prezidentiale va fi supus la vot "foarte probabil" la congresul de pe 13 iulie, a afirmat luni presedintele formatiunii, Dan Barna.

El a precizat ca cel mai probabil va exista un tandem, iar Alianta USR-PLUS va avea un candidat unic la prezidentiale, dar a aratat ca, mai intai, Congresul USR va valida candidatul din partea formatiunii, ca parte a unui mecanism intern.

"Am avut si la acest sfarsit de saptamana o runda de discutii cu colegii de la PLUS, lucrurile merg bine. Probabil in doua - trei saptamani vom avea si o forma finala a acordului. Alianta USR - PLUS merge mai departe, cu siguranta vom avea cel mai probabil un tandem, urmeaza sa luam decizia finala in zilele urmatoare.

La congres, conform Statutului USR, va fi decis candidatul USR la prezidentiale, vom vedea apoi in functie de cum agream in alianta si ce vom face mai departe. (...) In cursa interna, sigur, m-am inscris si eu la fel ca mai multi alti colegi.

Statutul USR prevede ca doar congresul poate sa aleaga candidatul partidului pentru prezidentiale si atunci, indiferent cum evolueaza lucrurile in alianta, trebuie sa avem un congres in care partidul sa aiba un candidat ales de catre congres. Si atunci, pe 13 iulie avem acest congres pentru statut si foarte probabil vom supune la vot si candidatul USR pentru prezidentiale", a explicat Barna la Parlament.

Intrebat daca vor fi doua nume pentru prezidentiale, al lui si al liderului PLUS, Dacian Ciolos, Dan Barna a spus: "Daca pana atunci nu vom ajunge in alianta la un acord".

"Alianta continua. Nu sunt deloc pe curs de coliziune cele doua proceduri. Intern, USR are un mecanism - comitet politic, Congres pe 13 iulie, cand vom alege un candidat. In paralel avem negocierile cu colegii de la PLUS pentru modalitatea de continuare a aliantei.

Alianta continua cu siguranta si, cand vom lua aceasta decizie, vom sti ce se intampla mai departe. Alianta va continua printr-un protocol care va fi adoptat de cele doua partide. Alianta USR-PLUS va avea un candidat unic pentru prezidentiale. Nu e niciun dubiu aici", a mai precizat liderul USR.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...