USR, despre Cabinetul Dancila: O bataie de joc fara precedent in istoria tarii. Vom vota impotriva investirii

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 19:30
3410 citiri
USR, despre Cabinetul Dancila: O bataie de joc fara precedent in istoria tarii. Vom vota impotriva investirii
Foto: Facebook / USR (Arhiva)

USR sustine ca ministrii din Guvernul Dancila "sunt o bataie de joc fara precedent in istoria tarii", iar revenirea in functie a Rovanei Plumb si mentinerea vicepremierului Paul Stanescu in noul Cabinet arata ca PSD ignora criteriile de integritate.

"USR considera ca numirile in guvernul condus de Viorica Dancila ne ofera acelasi spectacol de incompetenta cu care PSD ne-a obisnuit deja. Sunt aceleasi personaje, s-a schimbat doar omul din scaunul de premier, de aceasta data avem de-a face cu unul dintre cei mai supusi oameni ai lui Liviu Dragnea", afirma USR.

De asemenea, partidul critica decizia de mentinere a lui Carmen Dan in Ministerul de Interne, spunand ca aceasta a gestionat gresit cazul politistului pedofil si nu a indeplinit nicio masura din programul de guvernare.

"Numirile din actualul Guvern sunt o bataie de joc fara precedent in istoria tarii. Dragnea a schimbat trei guverne ca sa o avem inca o data pe doamna Carmen Dan la ministerul de Interne, in conditiile in care si-a dovedit deja incompetenta in cursul anului trecut: proasta gestionare a cazului politistului pedofil, promovarea legilor jandarmeriei si politiei care doresc transformarea Romaniei intr-un stat politienesc, neindeplinirea niciunei masuri din 'programul de guvernare'", mai precizeaza formatiunea.

USR critica si intoarcerea Rovanei Plumb in fruntea Ministerului Fondurilor Europene, acuzand PSD ca ignora criteriile de integritate.

"Intoarcerea Rovanei Plumb in fruntea ministerului Fondurilor Europene arata inca o data cum PSD ignora cu buna-stiinta criteriile de integritate in alegerea membrilor Guvernului. Reamintim ca Rovana Plumb, vizata de o ancheta DNA, a demisionat din Guvernul Tudose, dar nu a putut fi cercetata deoarece a fost salvata de colegii de coalitie, care au votat impotriva ridicarii imunitatii parlamentare", afirma USR.

De asemenea, USR critica si mentinerea lui Paul Stanescu la Palatul Victoria.

"Mentinerea in guvern a lui Paul Stanescu, in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, in conditiile in care DNA a solicitat in urma cu doar cateva zile reinceperea urmaririi penale in cazul sau, confirma faptul ca PSD nu reuseste sa gaseasca oameni competenti si fara probleme de integritate pentru a forma un guvern stabil si eficient", se mai arata in punctul de vedere al formatiunii.

"USR condamna actualele numiri si considera ca guvernul condus de Viorica Dancila nu va face altceva decat sa adanceasca Romania in criza deja existenta si va reprezenta in mod dezastruos tara pe plan extern.

Guvernul Dragnea 3 este compus din oameni slab pregatiti si cu probleme de integritate. USR va vota impotriva investirii guvernului Dancila propus de PSD-ALDE", conchid acestia.

De asemenea, liderul USR, Dan Barna, spune ca, de fapt, Guvernul Dancila este nou "doar pe hartie, caci PSD invarte aceleasi personaje de trei guverne incoace" si afirma ca scopul lui Liviu Dragnea este acela de a scapa de dosarele penale.

"Avem un nou guvern doar pe hartie, caci PSD invarte aceleasi personaje de trei guverne incoace. Inca o data Liviu Dragnea, un politician condamnat penal si judecat pentru coruptie, ne arata ca singurul sau obiectiv este sa opreasca dosarele care-i poarta numele, fara sa-i pese de modul in care este gestionata soarta Romaniei.

Noul guvern intruchipeaza camarila lui Dragnea care va actiona fara sa clipeasca pentru a subordona justitia intereselor liderului PSD", a declarat Dan Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#USR guvern Dancila, #Dan Barna guvern Dancila , #USR