Dan Bittman: Mi-as dori sa infiez un copil sau doi din Japonia - Interviu

Joi, 24 Martie 2011, ora 12:51
4821 citiri
Dan Bittman: Mi-as dori sa infiez un copil sau doi din Japonia - Interviu
Foto: Ziare.com

Dan Bittman este foarte afectat de evenimentele din Japonia si isi doreste sa infieze unul sau chiar doi copii de acolo. Artistul crede ca ceea ce s-a intamplat este doar inceputul unui dezastru.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Dan Bittman a vorbit despre noul album Holograf unplugged si concertul pe care el si trupa il vor sustine pe 16 mai la cinematograful Patria, dar si despre discul pe care il vor lansa in toamna. Cat despre muzica noii generatii, Bittman a afirmat ca ii place foarte mult de Inna si ii sustine pe tinerii artisti.

Holograf a deschis o serie de concerte neconventionale organizate de Europa FM. Proiect ce poarta numele de "Live in Garaj".

Cum ati primit propunerea venita din partea Europa Fm de a canta "Live in Garaj"?

Foarte bine am primit-o, pentru ca mi se pare extraordinar sa canti aici, in garaj, in fata oamenilor care vin de drag sa te vada si stau asa aproape. E foarte, foarte buna ideea.

Ati vrea sa repetati experienta?

Sigur ca da, daca ne cheama Zaf (n.red. George Zafiu de la Europa Fm) facem cate vrea.

Care este povestea noului single "Atat de multa bucurie"?

Povestea adevarata o stie Mugurel (n.red. Mugurel Vrabete, basistul trupei) pentru ca el a compus cantecul si a facut si versurile. Ne-am gandit ca lumea este intr-o stare destul de proasta in zilele astea, si nu zilele astea, ci de cateva luni, ca sa nu zic de un an si ceva incoace. Si ar trebui sa venim totusi cu un mesaj optimist pentru ca e primavara, oamenii sunt tineri, unii mai putin tineri, dar vor sa traiasca.

Cu totii vrem sa traim, sa traim mai bine, daca se poate, dar oricum sa ne bucuram de viata, si atunci am facut piesa asta.

Avand in vedere ca tocmai a fost Ziua Femeii, ce le transmiteti femeilor din viata dumneavoastra?

Sa ramana frumoase, sa ramana inteligente si greu de descoperit, cum sunt unele. Noi cu siguranta le iubim.

Care este secretul formatiei dumneavoastra, astfel ca aproape fiecare melodie a devenit hit?

Nu este niciun secret. Este pur si simplu felul nostru de a fi, asa suntem noi, poate mai melodici, poate mai romantici, si asta o punem repede pe hartie si asta iese. Nu ne propunem sa fim intr-un fel, astia suntem, care ne vedeti.

V-a afectat noul val de muzica, precum cel cantat de Inna?

Nu. Ne pare bine. Mie imi place Inna foarte mult si imi place orice roman care reuseste sa ajunga undeva si sa se stie de el si sa rupa topurile in bucati. Este o mare realizare pentru Romania si eu sunt pentru lucrul asta si sunt alaturi de ei, pentru ca numai asa ne vom face cunoscuti. Noi avem genul nostru, muzica noastra, poteca noastra pe care mergem, nu avem legatura neaparat cu muzica tanara, dar eu cel putin o sustin din tot sufletul.

Cand este lansarea noului album?

Albumul unplugged pe care l-am cantat deja la Cinematograful Patria o sa il reeditam pe 16 mai la Cinematograful Patria, probabil dupa orele 19:30, este un DVD pe care il lansam atunci, iar albumul in sine in toamna.

Cum priviti pirateria? Un dezavantaj clar sau un mod de promovare?

E o jale, e o nenorocire. Din punctul nostru de vedere, din pacate, nici nu mai putem conta pe vanzari efective de CD-uri, pentru ca de a doua zi sunt peste tot piratate sau nepiratate, puse pe Internet, practic concertele sunt cele care conteaza in ultima vreme.

Sa vorbim putin despre evenimentele din Japonia. Cum ar putea ajuta Romania?

Eu va spun foarte sincer. Eu mi-as dori, daca ar fi posibil, sa infiez un copil sau doi de acolo. Avem suficiente posibilitati sa ii crestem si chiar mi-as dori, pentru ca e o tragedie ce s-a intamplat acolo si imi este teama sa nu fie doar inceputul unui dezastru care ar putea sa ne afecteze si pe noi.

V-ati temut pe 19 martie, cand Luna s-a apropiat de Pamant?

Nu, dar am vazut lucruri pe care nu le-am vazut in viata mea si mi-am dat seama ca este un dezastru ce s-a intamplat acolo. Avand copii, normal ca m-am gandit imediat cum sa ajut.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#intrerviu Dan Bittman, #Dan Bittman Holograf, #Dan Bittman infiez copil Japonia , #Holograf