Presa de azi: Gheorghe va inchide guri. Bittman va pupa, va alina, va mangaia

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 07:27
2606 citiri
Presa de azi: Gheorghe va inchide guri. Bittman va pupa, va alina, va mangaia
Foto: Cotidianul

Numirea lui Dan Bittman in postul de consilier la Ministerul de Finante a lasat o perdea de fum peste adoptarea bugetului pe 2010 in Parlament, iar cu asta Emil Boc a ramas stapan peste pomenile pentru primari, iar PSD si PNL fara prea multe sperante.

Gandul anunta in editia de joi ca noii consilieri ai ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, - Andrei Gheorghe si Dan Bittman - , recunosc ca munca in minister e grea, te face "muci", dar e "misto".

Dupa vedeta tv Andrei Gheorghe, o noua vedeta intra in Ministerul Finantelor, pe post de consilier al ministrului Sebastian Vladescu: cantaretul Dan Bittman. Cei doi consilieri guvernamentali vor forma un tandem de comunicatori. Gheorghe - dinspre minister catre populatie prin presa, Bittman - dinspre populatie catre minister prin el insusi.

"Nu cred ca e ceva extraordinar. Atata timp cat Romania este tara usilor deschise, daca este, atunci e posibil. Iar eu sunt prieten cu Sebastian Vladescu, ne cunoastem. Ne putem intelege.

Ceea ce mi se cere sa fac nu e complicat. Urmeaza sa aflu cum parcurg oamenii aceasta etapa. Cum ar dori sa se raporteze la nevoile lor politicile financiare. Ce probleme au din acest punct de vedere", a declarat artistul.

Si Andrei Gheorghe recunoaste ca este mult de munca, dar ii place.

"Ingrozitor de complicat. Ucigator de complicat. Mai ales ca vine FMI. Pana la urma, Sebastian Vladescu avea dreptate ca eram muci. Este istovitor. Dar in acelasi timp este teribil de interesant. Invat de la oameni tineri, educati afara, inteligenti. E foarte misto.

Este a nu stiu cata facultate din cele pe care le-am facut pana acum. La Vantu, cea mai buna facultate in investitii inteligente. La Sarbu, cea mai buna facultate de continut. La Voiculescu, cea mai buna facultate de zgarcenie. Apreciez Antena insa, pentru eficienta financiara", a mai spus Gheorghe.

Cotidianul: Gheorghe va inchide guri. Bittman va pupa

Cotidianul anunta ca Gheorghe va inchide guri, iar Bittman va pupa, va alina, va mangaia.

"Nici Gheorghe, nici Bittman nu pot spune ca s-au remarcat anterior ca detinatori de cine stie ce tehnici manageriale. Eu unul sunt de parere ca in pozitiile lor e nevoie si de putin management atata vreme cat nu cred ca s-au decis sa joace frumos niste roluri de paiate. Bittman e un tip iubit de romani. E posibil ca jocul sa fie cumva in zona "good cop - bad cop".

Gheorghe sa taie scurt, Bittman sa pupe, sa aline, sa mangaie, sa zica una cu "ochii tai", sa mai uite "problemele sociale" de gaura din buzunare. N-ar fi exclus", explica Viorel Copolovici.

Jurnalul National: Boc ramane stapan peste pomenile pentru primari

Si in timp ce lumea era preocupata de soarta lui Bittman la Finante, Emil Boc a ramas stapan peste pomenile pentru primari, asa cum sustine si Jurnalul National.

PSD si PNL n-au reusit sa blocheze pixul cu care premierul Boc imparte banii pentru primarii de comune. Guvernul a ramas stapan pe distribuirea fondurilor catre judete, in timp ce PNL si PSD isi acuza negociatorii ca "s-au vandut pe trei bani".

Dupa o zi si jumatate in care PSD si PNL s-au chinuit sa impuna cateva amendamente la Legea bugetului de stat, prin care sa se modifice modul de acordare a sumelor care ar trebui sa echilibreze bugetele comunale, articolul respectiv din lege a fost votat tot asa cum a vrut PD-L.

Concret, bugetele locale pot fi completate, pentru acoperirea cheltuielilor, cu sume provenind de la consiliile judetene (20%) si de la bugetul de stat (80%). PSD si PNL au propus marirea cotei de la consiliile judetene la 30% si diminuarea celei de la bugetul de stat la 70%. Astfel, intentionau sa reduca sumele pe care premierul le poate orienta catre primarii PD-L si isi puneau sperantele in majoritatile PSD-PNL din consiliile judetene, care ar putea indrepta fondurile si catre edilii liberalo-pesedisti.

Anexele proiectului de buget privind alocarea banilor catre comunitatile locale, Consilii Judetene si primarii arata foarte clar ca judetele conduse de catre democrat-liberali au primit cele mai mari fonduri.

Un campion la alocarea de bani este Consiliul Judetean Iasi, condus de catre Constantin Simirad, plecat de la PSD la PD-L. Suceava, judetul condus de liderul PD-L Gheorghe Flutur, se afla in topul alocarilor de bani, cu peste 400 de milioane de lei pentru cheltuielile administratiei locale, salariile profesorilor si reabilitarea de drumuri si poduri.

Pe locul trei se gaseste judetul Timis, al carui Consiliu Judetean este condus tot de PD-L, urmat de Cluj, Neamt, Dambovita, Brasov, Caras Severin, Arad si Mehedinti. Si judetele conduse de UDMR au primit sume insemnate, de exemplu judetul Harghita fiind pe primele locuri la alocarea de bani pentru drumuri judetene - 12 milioane de lei.

Romania Libera: Economia subterana, cat trei imprumuturi de la Fondul Monetar

Cu toate acestea Romania Libera atrage atentia in editia de joi ca economia subterana, ferita de ochii autoritatilor, face cat trei imprumuturi de la FMI: cel putin 30 miliarde de euro, adica aproape un sfert din PIB.

Bugetul intocmit de Guvernul Boc nu are acces la acesti bani in lipsa unor masuri puternice pentru a-i scoate la lumina.

Bugetul pentru 2010 nu difera de cele din anii trecuti decat prin dimensiunile mai reduse, Guvernul Boc nereusind sa gaseasca surse alternative de venituri, mai ales intr-un an de criza economica.

O comoara pana la care niciun guvern autohton nu a reusit sa gaseasca drumul ramane si anul acesta economia subterana: banii rulati la negru, neimpozitati, si taxele ocolite prin frauda. In primele noua luni ale anului 2009, era vorba despre cel putin 30 miliarde euro, adica 24% din Produsul Intern Brut al Romaniei.

Gardianul: Daniela Popa (PC) tulbura apele politicii

In timp ce altii au fost preocupati de buget, presedintele PC, Daniela Popa, tulbura apele politicii, asa cum anunta Gardianul in editia de joi.

Randul femeilor din politica se subtiaza prin retragea singurei presedinte de partid, Daniela Popa (PC). Aceasta a declarat ca va renunta doar temporar la politica pentru a deveni membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, desi va fi obligata sa renunte la statutul de parlamentar si la functia de conducere din Partidului Conservator, potrivit prevederilor legale.

Daniela Popa ar renunta astfel la politica dupa 20 de ani, timp in care a detinut cinci mandate de parlamentar.

In acelasi context, prin retragerea Danielei Popa, postul pentru vicepresedinte al Camerei Deputatilor a devenit tinta social-democratilor Victor Ponta si Aura Vasile, candidatii cu cele mai mari sanse. Cat despre sefia partidului, Codrut Seres, Daniel Constantin si Damian Florea sunt numele vehiculate in PC.

Evenimentul Zilei: Crin amana congresul ca sa-l tina pe Calin in opozitie

Dar nu doar in PC lucrurile la nivelul conducerii se vor schimba, ci si in PNL. Evenimentul Zilei relateaza ca Crin Antonesscu amana congresul ca sa-l tina pe Calin Popescu Tariceanu in opozitie.

Conducerea PNL vrea sa-si puna la bataie posturile in septembrie, cand va fi expirat oferta de intrare la guvernare facuta "aripii Tariceanu".

Conducerea PNL ia in calcul organizarea congresului in luna septembrie si nu in mai, asa cum se discuta initial, amanarea echivaland practic cu ramanerea in opozitie a liberalilor. Potrivit unor surse din partid, cooptarea PNL la putere ar avea ca dead-line luna mai, iar eventuale schimbari la varf dupa acest termen nu ar mai avea efect.

"Treaba cu intrarea la guvernare e valabila pana in mai, au fost niste discutii sa se intample acum cand lor le arde buza, in septembrie nu te mai ia nimeni", a sintetizat un liberal framantarile din partid.

Potrivit surselor citate, Antonescu are in continuare sprijin in partid, dar el nu s-ar teme atat de pierderea functiei in competitia cu Calin Popescu-Tariceanu, cat de posibilitatea ca o parte dintre sustinatorii intrarii la guvernare sa fie votati de congres in conducerea centrala si sa indrepte partidul in aceasta directie.

"Cand ai un sef care a luat 20% la alegerile prezidentiale nu il inlocuiesti, dar poti alege la congres un birou politic mai deschis la negocieri cu PD-L", a spus un parlamentar al partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Dan Bittman consilier Finante, #Daniela Popa demisie deputat, #Crin Antonescu amana Congres , #Ministerul Finantelor