Dan Sova a fost transferat de la Rahova la sectia de politicieni, politisti si magistrati de la Jilava

Marti, 17 Iulie 2018, ora 19:20
9163 citiri
Dan Sova a fost transferat de la Rahova la sectia de politicieni, politisti si magistrati de la Jilava
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Fostul senator PSD Dan Sova, care in 20 iunie a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET si o firma de avocatura, a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Jilava, potrivit unor surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Fostul senator PSD a fost trasferat saptamana trecuta la Penitenciarul Jilava, dupa ce a iesit din perioada de carantina, au declarat pentru News.ro surse din ANP. Aceleasi surse spun ca Dan Sova a fost incarcerat la Sectia a IV-a de la Penitenciarul Jilava, unde sunt inchisi politicieni, fosti magistrati sau politisti, acestia fiind protejati de restul detinutilor.

Condamnarea lui Sova

In 20 iunie, fostul senator si ministru al Transporturilor Dan Sova a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut astfel decizia primei instante, care l-a condamnat pe Sova la trei ani de inchisoare.

Dan Sova a fost trimis in judecata in ianuarie 2017 in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

In prima instanta, Sova a fost condamnat in septembrie 2017 la trei ani de inchisoare cu executare, aplicandu-i-se pedeapsa complementara de interzicere a exercitarii unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Sova a fost obligat si la plata catre stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de confiscare speciala.

Alaturi de Sova a fost judecat si fostul director general al CET Govora, Mihai Balan, pentru trafic de influenta si abuz in serviciu. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu in forma continuata.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Procurorii noteaza in rechizitoriu ca, in urma demersurilor lui Dan Sova pe langa Mihai Balan, in lunile decembrie 2011 si mai 2013, Balan a incheiat doua contracte de consultanta cu firma de avocatura reprezentata de martorul denuntator, iar in perioadele ianuarie-octombrie 2012 si respectiv iunie 2013-august 2014 a avizat, din partea CET Govora, platile efectuate in baza celor doua documente, cu incalcarea prevederilor legale si a normelor interne de functionare a societatii respective.

DNA mai arata ca aceste contracte nu erau justificate pentru ca atunci CET Govora avea un departament juridic in care isi desfasurau activitatea sase juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea asistenta din partea vreunei societati de avocati.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Dan Sova condamnat inchisoare, #Dan Sova protectie inchisoare Jilava , #arestat