Despre Dan Coman Sova

Dan-Coman Sova s-a nascut la 9 aprilie 1973 in Bucuresti. Este ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in guvernul condus de Victor Ponta.

Studii

Doctorat in Drept, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti - Fiscalitatea aplicabila  societatilor comerciale (2005) calificativ „cum laudae”

École de Formation du Barreau de Paris – Barreau de Paris, Franta (1996)

Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti (2001)

Facultatea de Drept,  Universitatea Bucuresti (1995)

Activitate academica

Conferentiar Universitar Doctor (Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti 2007  prezent).

Titular al cursurilor: Drept Fiscal European ( an IV), Drept Fiscal Aprofundat ( Master Dreptul Afacerilor), Drept Fiscal ( an II), Drept Financiar Public ( an II), Drept Financiar Public, an II, serie III; Drept Fiscal, an II, serie III; Drept Fiscal Comunitar, an IV, semestrul 2.

Lector Universitar Doctor (Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (2000 – 2007)

Asistent Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (1998 – 2000)

Preparator  Universitar, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti (1996 -1998)

Titular al seminarului Proceduri Fiscale,  Institutul National al Magistraturii (2002 -2004)

Declaratii colorate si negarea Holocaustului

In februarie 2012, a avut un schimb de replici la Realitatea TV, in pauza de emisiune, cu senatorul PDL Mihaela Popa, care ulterior a trecut la PNL.

Popa l-a acuzat pe Sova ca a amenintat-o ca o va "calca in picioare". Senatorul PSD a negat insa acuzatiile si a precizat ca i-a spus acesteia doar ca este "ridicola" si ca vine "in emisiune ca o floare blonda". Tot in februarie 2012, Sova a fost numit purtator de cuvant al PSD, functie pe care a ocupat-o pana cand a dat-o in bara cu declaratii legate de Holocaust. Senatorul a declarat, la o emisiune pe postul The Monney Channel, ca "Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric".

Victor Ponta l-a dat jos din functia de purtator de cuvant si l-a trimis la Washington sa se documenteze. Cand s-a intors, a ramas vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei si, in ultimul timp, a reprezentat USL intr-o serie de declaratii legate de desfasurarea referendumului privind demiterea lui Traian Basescu.

Averea lui Sova

Averea lui Sova a fost, de multe ori, subiect de presa. Adevarul scria, in martie 2011: "Senatorul PSD Dan Sova a castigat, de-a lungul timpului, sute de mii de euro din bani publici, prin contractele obtinute de firma sa de avocatura. Cele mai importante contracte cu statul ale firmei de avocatura 'Sova si Asociatii' au fost obtinute dupa cooptarea, ca partener, a actualului presedinte al PSD Victor Ponta".

Dan Sova s-a aflat, alaturi de Victor Ponta, in centrul unui scandal descris de o mare parte a presei ca fiind un dosar politic, dupa ce ANAF a verificat anul trecut contractele de asistenta juridica in vederea constituirii Companiei Nationale Energetice incheiate cu Casa de Avocatura "Sova si Asociatii".

In cadrul acestei firme, activau, pe langa alti avocati, Dan Sova si Victor Ponta. In 22 iunie, la o zi dupa ce presedintele Traian Basescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, ca l-ar putea intreba despre banii de la Midia si Rovinari, Victor Ponta a primit o citatie in care era solicitat sa se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008 si cu registrul jurnal de incasari si plati. Seful de atunci al ANAF, Sorin Blejnar, afirma ca nu este "nimic politic in legatura cu dl. Ponta", momentul primirii citatiei fiind doar "o coincidenta".

Dan Coman Sova
Dan Coman Sova

Data nasterii: 9 aprilie 1973

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Dan Coman Sova, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.