Demisia lui Dan Sova a picat de ziua lui "Cichi Cean" (Opinii)

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 18:42
5136 citiri
Demisia lui Dan Sova a picat de ziua lui "Cichi Cean" (Opinii)

Dan Sova a demisionat subit de la Ministerul Transporturilor. Dupa un monolg plictisitor, a anuntat ca se va ocupa cu o campanie electorala ce va schimba Romania.

De fapt, s-a dat de gol ca va face parte din echipa lui Victor Ponta in incercarea acestuia de a ajunge la Cotroceni.

Dan Sova va ramane celebru prin faptul ca a promis ca va face public contractul Executivului cu Bechtel pentru ca, apoi, sa vina si sa spuna ca "s-a pierdut". Nu a raspuns pana acum in fata autoritatilor pentru aceasta ratacire. Probabil ca nu va raspunde niciodata.

Dan Sova a promis ca pana in 2020 vom avea peste 2.000 de kilometri de autostrada, dar nu a reusit sa incheie niciun nou contract.

O calatorie cu masina prin Romania te face martor la marele dezastru de infrastructura. Noi suntem conectati la Uniunea Europeana doar cu gandul si, eventual, cu computerele. Cu drumurile in niciun caz.

Cand vezi cum stau in siruri de kilometri camioanele, asteptand niste muncitori distrati sa mai toarne o roaba cu asfalt, incepi sa intelegi de ce, dupa un sfert de secol de la caderea comunismului, nu exista nicio autostrada care sa ne lege de Occident. Bajbaim la marginea civilizatiei, ne poticnim si ne balbaim lacomi, facand promisiuni fara acoperire.

Acesta este Dan Sova, un ministru care nu a facut nimic altceva decat sa promita.

Este foarte ciudat cum alegatorii prefera sa-l serbeze pe Cichi Cean (Jackie Chan), se lasa mintiti de propaganda oficiala si asteapta vremuri mai bune, vremuri care nu vor veni niciodata fara o oarecare participare si organizare a societatii civile.

Si uite asa, Dan Sova se intoarce la vechiul sau prieten ca sa pregateasca asaltul final asupra Romaniei. Vor reusi? E o intrebare la care in curand vom avea un raspuns.

In plin scandal Mircea Basescu - Bercea Mondialu, demisia ministrului Transportului e mai putin rasunatoare si mai putin discutata, dar asta nu inseamna ca la mijloc e acceptarea unui esec.

In fond, aceasta e, zic eu, marea problema a Guvernului Ponta, nu a reusit nimic consistent. Nu avem infrastructura, somajul a crescut, taxele de asemenea, iar masurile populiste, gen reducerea TVA-ului la paine, nu au modificat standardul de viata al romanilor.

Societatea e corupta, cel mai mare spectacol fiind reprezentat de actiunile DNA care incearca sa stopeze acest flagel.

Mi se pare ca, in Romania, in acest moment, s-au conturat clar doua tabere, una care vrea sa stopeze reformarea tarii si care e legata ombilical de banii sifonati de la buget, iar cealalta care incearca sa impuna legea.

Cine face parte dintr-o tabara sau alta e simplu de decodificat, iar confruntarile dintre cele doua armate au o intensitate fara precedent in societatea noastra. Si acesta e doar inceputul.

In saptamanile care vor urma, noi episoade si noi lupte se vor desfasura pe acest front numit Romania in care cetatenii sunt victime eterne.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....