Asociatia lui Macovei ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR in cazul Dan Sova

Vineri, 27 Martie 2015, ora 13:21
1765 citiri
Asociatia lui Macovei ii cere lui Ciorbea sa sesizeze CCR in cazul Dan Sova
Foto: Facebook / Asociatia M10

Asociatia M10, infiintata de europarlamentarul Monica Macovei, ii solicita lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu prevederile Legii privind statutul senatorilor si deputatilor in baza carora senatorul PSD Dan Sova a scapat, miercuri, de arestare preventiva.

"Asociatia M10 a depus astazi, 27 martie 2015, o cerere la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, prin care ii solicita sa sesizeze Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 24 alin. 4 teza I din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, potrivit carora: 'Camera hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai'.

Asociatia M10 precizeaza ca art. 76 alin. 2 din Constitutia Romaniei stabileste ca hotararile Parlamentului se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera, iar art. 16 alin. 1 si 2 precizeaza ca cetatenii sunt egali in fata legii, fara privilegii, fara discriminari si fara ca vreunul dintre ei sa fie mai presus de lege", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Nu este prima solicitare adresata lui Victor Ciorbea in cazul Dan Sova, o cerere similara fiind depusa si de Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki (APADOR-CH).

Scandalul Sova continua: Avocatului Poporului i se cere sa atace la CCR Statutul deputatilor si senatorilor

Pana acum, Curtea Constitutionala a fost sesizata doar de presedintele Klaus Iohannis si de PNL, cele doua solicitari urmand sa fie discutate in data de 8 aprilie.

CCR schimba data: Cazul Sova, discutat mai devreme

#Asociatia M10 Ciorbea arest Sova, #Macovei sesizare Avocatul Poporului Sova , #DNA