Cazul Sova, tergiversat in continuare - senatorii si-au luat liber de Rusaliile catolice

Luni, 25 Mai 2015, ora 13:49
4881 citiri
Cazul Sova, tergiversat in continuare - senatorii si-au luat liber de Rusaliile catolice
Foto: Antena 3

Cazul senatorului PSD Dan Sova continua sa genereze controverse dupa ce, luni, majoritatea colegilor sai si-au luat liber, cu ocazia Rusaliilor catolice, cu toate ca cea mai mare parte a romanilor si a parlamentarilor sunt ortodocsi.

Astfel, s-a amanat si discutarea cazului, intr-o zi in care Biroul Permanent al Senatului ar fi trebuit reunit si transmisa o pozitie Comisiei Juridice, arata Digi 24.

Senatorii juristi ar fi trebuit astfel sa stabileasca ce se va intampla mai departe in ce il priveste pe Dan Sova, respectiv daca votul privind incuviintarea cererilor DNA privind retinerea si arestarea sa va fi reluat.

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Social-democratii sunt cei care isi doresc o reluare a votului, in timp ce a doua varianta ar fi o reinterpretare a hotararii Senatului dupa primul vot, declarata neconstitutionala de CCR, respectiv admiterea cererii DNA.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat de ce nu au lucrat senatorii luni, chiar daca deputatii nu au avut liber.

"Azi Senatul nu lucreaza, intrucat ieri au fost Floriile... scuzati-ma, Rusaliile la catolici, iar colegii care sunt catolici au cerut ca azi sa fie zi libera. (...) Pe baza deciziei CCR si a motivarii, Biroul Permanent va solicita maine Comisiei Juridice un punct de vedere. Se da si un termen", a explicat Tariceanu.

Intrebat ce pozitie are el, in calitate de presedinte al PLR, privitor la variantele ce urmeaza sa fie luate in discutie la Comisia Juridica, seful Senatului a precizat: "Este mai putin o chestiune politica, cat una de natura juridica. Accept punctul de vedere al Comisiei Juridice de la Senat".

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata, pe 11 mai, in Monitorul Oficial.

Asadar, Senatul trebuie sa decida acum cum va fi aplicata decizia CCR. Teoretic, ar avea doua optiuni: sa se reia votul sau sa il reinterpreteze pe cel dat in 25 martie. Senatorul PSD Ioan Chelaru considera ca "drumul de urmat este probabil un nou vot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#senatori liber Rusalii, #caz Sova Senat, #caz Sova Comisia Juridica , #DNA