Ce spune presedintele CCR despre cazul Sova

Joi, 26 Martie 2015, ora 10:37
5471 citiri
Ce spune presedintele CCR despre cazul Sova
Foto: B1 TV

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, joi dimineata, ca sunt mai multe variante prin care cazul Dan Sova poate ajunge pe masa CCR, fara a preciza insa care sunt acelea.

Declaratia vine la o zi dupa ce plenul Senatului a votat cererea de incuviintare adresata de DNA de arestare peventiva a senatorului PSD Dan Sova, iar rezultatul votului a generat un adevarat scandal.

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat, PNL sesizeaza CCR

Astfel, desi au fost mai multe voturi in favoarea arestarii preventive (79) decat cele impotriva, Senatul a decis ca nu incuviinteaza solicitarea DNA, invocand faptul ca, potrivit regulamentului, era nevoie de peste 85 de voturi, adica jumatate plus 1 din numarul total al senatorilor. Totusi, Constitutia prevede ca orice hotarare a Parlamentului se ia cu jumatate plus 1 din numarul celor prezenti, conditie indeplinita in cazul Dan Sova.

Intrebat de jurnalisti daca Legea Fundamentala prevaleaza, Augustin Zegrean a raspuns: "Categoric da! Sigur ca da".

Tariceanu, despre cazul Sova: Presedintele Senatului nu raspunde de votul alesilor

Presedintele CCR a refuzat sa se pronunte cu privire la cazul Sova, reamintind ca PNL a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala, iar, daca el si-ar spune acum punctul de vedere, ar putea fi acuzat ca se antepronunta.

"O sa dam un raspuns cand vom fi sesizati", a punctat Zegrean.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Insa, in cazul Sova, Senatul nu a adoptat o hotarare scrisa, invocandu-se faptul ca nu a fost atins numarul de voturi necesar.

Intrebat care e varianta prin care se poate ajunge la Curte, in cazul in care nu exista o hotarare, Augustin Zegrean a raspuns: "Sunt mai multe variante, dar eu nu pot sa dau consultanta in materie constitutionala, scrie in lege ca nu avem voie".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Zegrean Sova DNA arestare, #Sova senat DNA arestare, #CCR arestare Zegrean , #DNA