Dan Sova, audiat in noul dosar al lui Hrebenciuc: Ar fi sustinut amnistia pentru a deveni seful PSD (Video)

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 13:32
5027 citiri
Dan Sova, audiat in noul dosar al lui Hrebenciuc: Ar fi sustinut amnistia pentru a deveni seful PSD (Video)
Foto: PSD

Senatorul PSD Dan Sova este audiat, luni, la DNA in dosarul in care este urmarit penal si colegul sau de partid Viorel Hrebenciuc.

Dan Sova ar fi urmarit penal, fiind acuzat de cumparare de influenta, informeaza Digi24, citand surse judiciare. Se pare ca Hrebenciuc i-ar fi promis lui Dan Sova ca il va face presedinte al PSD, in schimbul unor servicii.

"La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului respectiv si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Astfel, pe parcursul unei intalniri, cei doi au discutat in detaliu despre acuzatiile aduse lui Viorel Hrebenciuc in legatura cu reconstituirea unor suprafete de fond forestier, despre conditiile de incriminare a acestor fapte si despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr 1474/VIII/3 din 17 octombrie si nr. 1436, 1450 si 1454 din 15 si 16 octombrie 2014).

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv in prima instanta pentru luare de mita, la pedeapsa inchisorii) si pentru a evita ca o eventuala condamnare a lui Viorel Hrebenciuc sa fie pusa in executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului sau de partid sa il asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie si gratiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o.

In acelasi context, colegul sau de partid a acceptat promisiunea lui Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati, pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv 'fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite') ", se arata in comunicatul DNA.

Hrebenciuc, audiat la DNA intr-un nou dosar: Sunt suspect de trafic de influenta

Si liderul PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat luni, la DNA, el fiind primul audiat in acest nou dosar.

La intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, Hrebenciuc nu a dorit sa le spuna jurnalistilor ce calitate are in acest dosar. El a precizat doar ca nu stie despre ce este vorba.

Hrebenciuc, urmarit penal intr-un alt dosar. A incercat sa obtina informatii despre activitatea DNA

Ulterior, DNA a informat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, de trafic de influenta, cumparare de influenta si folosire a influentei in vederea obtinerii de foloase necuvenite.

Deputatul PSD ar fi reusit sa obtina si informatii secrete care il vizau despre activitatea DNA, prin intermediul unei persoane care lucra in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, afland inclusiv ca era interceptat la cererea procurorilor, se mai arata comunicatul citat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dan Sova urmarit penal, #Sova implicat dosar Hrebenciuc, #Hrebenciuc acuzat trafic de influenta , #DNA