Dan Sova, din nou la mana parlamentarilor: Cand se da votul privind retinerea si arestarea sa

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 15:19
3567 citiri
Dan Sova, din nou la mana parlamentarilor: Cand se da votul privind retinerea si arestarea sa
Foto: B1 Tv

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca pe 2 decembrie se va da votul in cazul cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, subliniind ca nu poate anticipa cum vor vota colegii din ALDE.

"Biroul Permanent a luat in discutie solicitarea trimisa de ministrul Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova. Sunt 3 mii de pagini.

Comisia Juridica va incepe de maine (marti - n.red.) sa consulte dosarele, iar miercurea viitoare este programat votul din plen.

Atata vreme cat nu am vazut continutul dosarelor si nu avem un aviz din partea Comisiei Juridice, nu pot sa anticipez cum vor vota colegii mei", a spus luni Tariceanu, presedinte al Senatului si copresedinte ALDE.

Dragnea: Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii in cazul Sova (Video)

Jurnalistii i-au amintit ca presedintel PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca social-democratii vor vota pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova.

"Cred ca in astfel de situatii fiecare senator are propriul sistem de raportare la aceste lucruri, la o astfel de solicitare, voteaza conform propriei constiinte, in masura in care si ceilalti colegi din coalitie considera ca este necesar", a mai spus Tariceanu.

Senatul discuta luni cererea DNA de arestare a lui Dan Sova

Procurorii anticoruptie cer Senatului incuviintarea retinerii si arestarii lui Dan Sova (PSD), care este cercetat penal intr-un nou dosar deschis de DNA, in care Mihai Balan, director general al CET Govora, este acuzat de abuz in serviciu fiind retinut pentru 24 de ore si propus pentru arestare preventiva.

Kovesi cere arestarea lui Sova: 100 de mii de euro pentru trafic de influenta

Astfel, DNA arata ca procurorul-sef Laura Codruta Kovesi "l-a sesizat pe procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta".

Procurorii spun ca Sova a pretins si a primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenta pe langa Mihai Balan. Senatorul a fost adus cu mandat joi dupa amiaza la sediul central al DNA, fiind insotit de avocat.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Tariceanu vot Sova, #DNA retinere arestare Sova, #vot retinere arestare Sova , #DNA