Dan Sova, urmarit penal: Imi voi dovedi nevinovatia. Basescu e de vina

Miercuri, 13 August 2014, ora 14:14
13730 citiri
Dan Sova, urmarit penal: Imi voi dovedi nevinovatia. Basescu e de vina

Dan Sova, fostul ministru al Marilor Proiecte, al Transporturilor si actualul purtator de cuvant al campaniei PSD pentru alegerile prezidentiale, sustine ca isi va dovedi nevinovatia in dosarul in care DNA il acuza de prejudicierea complexelor Rovinari si Turceni.

"Eram conducatorul firmei care a salvat de la distrugere Rovinari si Turceni", a declarat Dan Sova pentru Realitatea Tv, aratand ca faptele de care il acuza procurorii DNA sunt in acord total cu legea.

Dan Sova, urmarit penal - DNA confirma

"Procurorii ma intreaba de ce mi-am exercitat profesia. Intai vom studia dosarul. Toate lucrurile care vor fi aduse la cunostinta colegilor procurori imi vor dovedi nevinovatia", a mentionat Dan Sova.

Intrebat daca dosarul deschis de DNA ar putea fi unul politic, Sova a raspuns ca "imi e greu sa nu fac legatura cu faptul ca sunt purtator de cuvant al campaniei PSD", pentru prezidentiale.

"Pentru controalele ANAF-ului din anii 2011-2012, da, e de vina Traian Basescu", a spus Dan Sova, care a sustinut ca presedintele Romaniei e cel care a fost "la butoane" si cel care l-a pus pe fostul sef al ANAF-ului, Sorin Blejnar, sa ii faca acele controale.

Sova a sustinut si ca acele controale il aveau ca tinta pe Victor Ponta. "Au plecat la Victor Ponta, au constatat ca nu are nicio legatura si au ajuns la mine".

Blejnar ii da replica: Glumite

In replica la acuzele lui Dan Sova, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a declarat ca "politicienii care sunt incoltiti de DNA fac tot felul de acuzatii. Nu am facut decat sa respect legea. Si eu fac obiectul unei anchete a DNA-ului, suntem din acest punct devedere pe poziti de egalitate".

Sova, confuz la DNA: Nu stiu daca sunt urmarit penal. Urmarirea penala a inceput in iulie

Referitor la legatura facuta de Dan Sova intre posibile ordine primite de Sorin Blejnar de la Traian Basescu pentru declansarea unor controale la firma de avocatura a lui Dan Sova, fostul sef al ANAF-ului a pus totul pe seama unor "glumite".

"Acestea sunt glumite ale domnului Sova, cred ca nici el nu le crede. Nimeni nu mi-a dat vreodata dispozitii, nici fostul premier, al carui subordonat direct eram, nici domnul presedinte. Hai sa fim seriosi", a incheiat Blejnar.

Dan Sova a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind contracte mai vechi de consultanta juridica intre cabinetul sau de avocatura si complexe energetice Turceni si Rovinari.

Potrivit unui comunicat DNA, in perioada 2007-2008, firma "Sova si Asociatii" a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Totodata, s-a inceput urmarirea penala si pentru Cristea Dumitru, fost director general si ordonator de credite la Complexul Energetic Turceni.Potrivit DNA, Dan Sova ar fi insistat, in perioada ianuarie -13 februarie 2008, pe langa Cristea Dumitru pentru a incheia un contract distinct de asistenta juridica privind litigiul dintre Complexul Energetic Turceni (CET) si SC pentru Inchiderea - Conservarea Minelor SA (ICM).

Astfel, afirma procurorii, a contribuit la decizia lui Cristea de a incheia nelegal, in 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii".

Totodata, Dan Sova a conceput termenii si conditiile respectivului contract, semnandu-l din partea SCA "Sova si Asociatii".

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Comentarii
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Atacat energetic de Băsescu, Șova a făcut în acte ziua de 28 de ore
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, acu pe cistite, si io, dacas fin locu lui, totasa as zice !